Hlavní obsah

Spot od zlínské IS Produkce představuje život s cystickou fibrózou

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá běžkyně odhodlaně zdolává strmý svah a po cestě míjí herce z Dejvického divadla. Ale až na vrcholu vyjde najevo, že dívka je pouze jednou z lidí jdoucích na představení Dejvického divadla. Na rozdíl od ostatních je pro ni už totiž samotná cesta k divadlu dramatická. Trpí totiž cystickou fibrózou.

Foto: IS Produkce
Článek

To je hlavní linie nového charitativního spotu, který v září vznikl v produkci zlínské IS Produkce a jehož hlavním cílem je představit toto zákeřné onemocnění. Na videoklipu spolupracovalo také Dejvické divadlo, které je dlouhodobým partnerem Klubu cystické fibrózy. Pod kreativním konceptem je podepsána agentura Elite solutions.

„Cíle spotu je vyvolat zájem o tuto nemoc, a to prostřednictvím emocí. Pro lidi s cystickou fibrózou je totiž i obyčejná cesta do divadla výkon s parametry špičkového sportovního výkonu. Výtěžek kampaně, která zahrnuje i další aktivity jde na podporu výzkumu léčby,“ řekl Martin Gazda, jednatel společnosti IS Produkce, a dodal, že natáčení probíhalo jak v přírodních exteriérech, tak přímo v prostorách Dejvického divadla.

Cystická fibróza patří mezi méně známá dědičná onemocnění. Ročně se s touto diagnózou narodí 20 až 25 dětí. V České republice žije s touto nevyléčitelnou nemocí přes 600 lidí, průměrný věk při úmrtí je u nás 25,1 let a lékaři odhadují, že polovina v současnosti žijících pacientů se může dožít 38 let.

Léčba zahrnuje každodenní inhalace, následnou dechovou fyzioterapii a další cvičení, časté braní léků a vysokokalorickou stravu. Při zhoršení zdravotního stavu je nutný pobyt v nemocnici a podávání vysokých dávek antibiotik do žíly, při zhoršeném dýchání i kyslíková terapie.

„Jsme velice rádi, že jsme v IS Produkci našli partnera, který s nadšením napnul všechny své síly a um, aby spolu s námi pomohl dobré věci. Natáčení nebylo vůbec jednoduché, ale díky produkčnímu týmu všechno šlapalo a výsledek je parádní,“ hodnotí Jan Foltýn, art director agentury Elite Solutions.

Zlepšit kvalitu života pacientům od roku 1992 intenzivně pomáhá Klub nemocných cystickou fibrózou. Mimo jiné přispívá na inhalační přístroje, fyzioterapeutické pomůcky a léky, půjčuje inhalátory a kyslíkové koncentrátory, pořádá edukační pobyty a mnoho dalších prospěšných aktivit.

Další informace: https://youtu.be/iBRGqqdp9CU

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám