Hlavní obsah

Soutěž mládežnických orchestrů, mažoretek a show bandů hostily i Mariánské Lázně

Novinky, Jiří Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce se uskutečnil již 22. ročník mezinárodní soutěže FIJO CHEB. Jedná se o největší přehlídku mládežnických orchestrů, mažoretek a show bandů z celého světa. Přehlídka proběhla od 1. do 3. července v Chebu.

Foto: KIS Mariánské Lázně s.r.o.
Článek

Jednou z mnoha scén přehlídky (za finanční podpory Města Mariánské Lázně) se stala i mariánskolázeňská kolonáda. Organizátorem mariánskolázeňské části akce byla společnost KIS Mariánské Lázně s.r.o.

Do Mariánských Lázní zavítaly 3 orchestry:

Dechový orchestr mladých Krnov a Mažoretky z Kynšperku nad Ohří

Orchestr založený roku 1961 je složený ze 67 hráčů, avšak nemá vlastní mažoretky. Spolu s ním vystoupily mažoretky z Kynšperku nad Ohří. Jejich společný výkon byl skvělý a nikdo z diváků tak nepoznal, že se tyto soubory daly dohromady jen pro tento ročník festivalu.

Brianza Parade Band – Itálie  

Italský soubor se vyznačuje jak precizností, tak citem pro show. Součástí orchestru jsou mažoretky, které jsou pro nás netradiční. Zaměřují se především na práci s prapory. Vystoupení účinkujících bylo živelné, ovládli celou kolonádu a zapojili do své produkce i diváky.

Sdružení dechového orchestru mladých Zlín

Orchestr vznikl v roce 1946. Patří k němu 3 skupiny mažoretek ve věku 5 – 25 let. Diváky nadchly nejen výkony mažoretek, ale také zahraná a zazpívaná sóla.

Akce se setkala s velkým úspěchem. Reakce publika organizátorům jasně naznačila, že by se přehlídka měla v Mariánských Lázních konat pravidelně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám