Hlavní obsah

Sobotní Drakiádu na Galiku zpestří výlet k rozhledně Miloňová

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K podzimu neodmyslitelně patří pouštění draků. Rodiče s dětmi si je mohou užít při tradiční Drakiádě na Galiku, která se uskuteční v sobotu 19. října u hotelu Galik ve Velkých Karlovicích.

Foto: Martina Žáčková

Drakiáda se koná na louce před karlovickým hotelem Galik.

Článek

„Kdo nemá vlastního draka, může si ho před začátkem akce vyrobit v naší výtvarné dílně v hotelu Galik, která bude otevřena od 9 hodin. Zároveň bude probíhat registrace draků. V 10 hodin začne soutěžní létání, při němž vyhodnotíme a odměníme nejhezčího, největšího či nejvýše létajícího draka,“ uvedl vedoucí hotelu Galik Pavel Mikula.

Rodiče se mohou těšit také na jedno z posledních letošních grilování na terase hotelu Galik, pro děti bude připravena ukázka cukrářské výroby.

Po vyhlášení výsledků a obědě se rodiče s dětmi mohou ve 13 hodin vydat na společnou vycházku k blízké rozhledně Miloňová, která bude spojena s hledáním „drakova tajemství“ a povídáním o přírodních zajímavostech.

Rozhledna Miloňová právě o nadcházejícím víkendu slaví první rok od slavnostního otevření. Od hotelu Galik je vzdálená necelé 3 km.

Výlet do Velkých Karlovic mohou rodiče s dětmi spojit také s další zábavou, například koupáním v termálních bazénech Wellness Horal v blízkém hotelu Horal nebo nenáročnou vycházkou po Kulíškově naučné stezce.

Jen týden po drakiádě se ve Velkých Karlovicích, u hotelu Galik, koná závod BĚHEJ VALACHY, jehož součástí bude i soutěž pro děti. Poslední letošní dětskou akcí pořádanou Resortem Valachy bude o prvním prosincovém víkendu Mikuláš na Galiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám