Hlavní obsah

Sněhová kalamita v Třebíči zrušila divadlo

Novinky, Jana Pavlová

Celé Česko zasypaly velké přívaly sněhu během středy 1. prosince. Na Vysočině doprava kolabovala po celý den. Sněhová nadílka přímo ochromila a zastavila mnohé řidiče. V Třebíči se kvůli sněhu nehrálo divadlo.

Článek

Právě na první prosincový večer připravilo Městské kulturní středisko Třebíč divadelní představení Hrdý Budžes ve spolupráci s Divadlem Antonína Dvořáka z Příbrami.

Když se před 19. hodinou plnil sál diváky, už byli pořadatelé ve spojení s představitelkou hlavní role Bárou Hrzánovou a předvídali, že začátek bude vzhledem k nepříznivé situaci na D1 zcela jistě posunut. Po příjezdu herečky kolem 20. hodiny bylo jisté, že další herci uvízli v koloně asi 60 km za Prahou, a proto muselo být představení odloženo.

Bára Hrzánová byla diváky přivítána velkým potleskem, vystoupila na divadelní prkna a velmi mile se s Třebíčany přivítala. Vyjádřila velkou lítost nad tím, že nemůže pro tak skvělé publikum hrát. Bohužel větru ani sněhu neporučíme, proto musel Hrdý Budžes ustoupit zcela jinému scénáři.

Na otázku „Co má v plánu v nadcházejícím adventním čase?“, Bára Hrzánová ochotně odpověděla: „Kromě každodenní práce se těším především  na to, že se ztiším, zastavím a zklidním." Podle jejích slov je největším přáním pro příští rok především zdraví pro všechny.

MKS spolu s herečkou ujistilo všechny zájemce o představení, že o náhradním termínu budou co možná nejdříve informovat na www.mkstrebic.cz nebo v pokladnách MKS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám