Hlavní obsah

Slovácké divadlo: Prokletí nefritového škorpiona se dočkalo premiéry

Novinky, Petra Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelníci i diváci se přece jen dočkali. Už tuto sobotu 13. června se uskuteční odložená premiéra bláznivé komedie podle filmu Woodyho Allena Prokletí nefritového škorpiona, kterou režíruje zkušený Zdeněk Dušek. Ten v minulosti přivedl na uherskohradišťskou scénu například veleúspěšné Nájemníky.

Foto: Marek Malůšek

Zdeněk Trčálek v hlavní roli bláznivé komedie Prokletí nefritového škorpiona

Článek

O dramaturgii se postarala Markéta Špetíková, výpravu vytvořila Zuzana Rusínová a hudbu složil Martin Štědroň.

„V polovině minulého týdne přišla informace, že můžeme od 8. června kapacitu divadla naplnit bez omezení. Okamžitě jsme začali plánovat a kontaktovat premiérové předplatitele. Jsme šťastní, že se zase uvidíme s našimi diváky v plném počtu,“ neskrývá nadšení ředitel uherskohradišťské scény Michal Zetel.

Prokletí nefritového škorpiona je původně americká filmová kriminální komedie z roku 2001. Jejím autorem je slavný filmový tvůrce Woody Allen, který ji napsal, režíroval a zahrál si i hlavní roli. Příběh, který se odehrává ve 40. letech minulého století v New Yorku, pojednává o úspěšném vyšetřovateli pojistných podvodů a manažerce pro efektivitu práce. Ti jsou během vystoupení eskamotéra zhypnotizovaní pomocí šperku – nefritového škorpiona – a následně plní eskamotérovy úkoly, když v jeho prospěch loupí šperky a další cennosti.

„Diváci dostanou komedii. Vtipnou a chytrou. Detektivku. Ale hlavně velký milostný příběh prezentovaný vynikajícími herci,“ láká na svůj osmý režijní počin ve Slováckém divadle Zdeněk Dušek.

Hlavní roli Cecila Winstona Briggse svěřil režisér konverzační komedie Zdeňku Trčálkovi. Jeho partnerkou v roli Bett Ann Fitzgeraldové bude Jitka Hlaváčová, hlavní hereckou trojici doplní Tomáš Šulaj coby Chris Magruder. S nimi se na jevišti objeví ještě Irena Vacková, Jiří Hejcman a Pavel Šupina.

Jitka Hlaváčová se těší na atmosféru a módu 40. let 20. století, která bude inscenaci dominovat. „Natočené vlasy, vysoké pasy, malé kloboučky ve vlasech, všechno velmi elegantní, to si opravdu užívám. Normálně nemám čas si doma lakovat nehty, a tady to mám přímo v roli. Červený lak na nehty nosím například i v inscenaci 1+2=6, a tak ho uchovávám pořád v pohotovosti v šuplíku. Proto když teď paní výtvarnice řekla, že by to chtělo rudé nehty, jen jsem pro něj sáhla a za chvíli byl úkol splněn,“ prozrazuje Jitka Hlaváčová.

„Kromě kostýmů je dobovostí šmrncnutá ještě hudba, trošku něco ve scéně, ale primárně nám nejde o to předložit divákům historismus. Spíš současnost,“ doplňuje režisér.

Premiéra Prokletí nefritového škorpiona se uskuteční ve Slováckém divadle v sobotu 13. června od 19 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám