Hlavní obsah

Slovácké divadlo odvysílá na Facebooku uhrančivý muzikál Cikáni jdou do nebe

Novinky, Petra Kučerová

Skutečná lahůdka čeká na příznivce Slováckého divadla už tuto středu večer. Divadelníkům se podařilo získat práva na vysílání uhrančivého muzikálu Cikáni jdou do nebe. Ten v roce 2010 inscenoval na uherskohradišťské scéně režisér a choreograf Radek Balaš.

Foto: archiv Slováckého divadla

Petr Čagánek a Pavlína Hejcmanová v ústředních rolích výjimečného muzikálu Slováckého divadla Cikáni jdou do nebe

Článek

„Cikáni jdou do nebe je hudební drama, lyrická balada o koních a lidech. Více scénická báseň než divadlo. A protože diváci Slováckého divadla byli na takový žánr připraveni nádhernými inscenacemi J. A. Pitínského, byl jsem si jist, že se jim Cikáni budou líbit. A měl jsem už poněkud jednodušší pozici než při Adéla ještě nevečeřela. Za prvé jsem působil pouze jako režisér a choreograf. Ale především jsem měl za sebou realizaci tohoto titulu v pražském Divadle Bez zábradlí, kde se s obrovským úspěchem hrála nepřetržitě devět let. Měl jsem tedy jasný inscenační klíč a nemusel jsem toho už moc vymýšlet,“ vzpomíná Radek Balaš.

Po čtyři roky hlásil muzikál vyprodáno a oznámení o jeho odvysílání spustilo lavinu nadšených příspěvků. Příběh svobodomyslného zloděje koní Lujky Zobara v podání Petra Čagánka a tajemné cikánské dívky Rady, kterou hrála Pavlína Hejcmanová, se řadí k nejúspěšnějším inscenacím uherskohradišťské scény.

„Ta práce byla hrozně krásná. Vybavuje se mi jazyk, který jsme používali, plnokrevný a výjimečný sám o sobě. Taky si vzpomínám, že někdo z nás u děkovačky většinou ufňukával, tak rádi jsme Cikány hráli. Určitě se na záznam podívám, zajímá mě, jaké to bylo, však už je to taky spousta let. A obávám se, že mě to zase dojme,“ říká Pavlína Hejcmanová.

Dále se mohou diváci těšit, že si připomenou výkony Tomáše Šulaje, Jiřího Hejcmana nebo Kláry Vojtkové a vychutnat si mohou i na nádherná hudební aranžmá Idy Kelarové a Petra Maláska.

Vysílání začíná ve středu 20. května ve 20 hodin na facebookových stránkách Slováckého divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám