Hlavní obsah

Safari vláček povozí zájemce ostravskou zoo, zvířata jsou na dosah

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minivláček proveze zájemce mezi zvířaty v zoologické zahradě v Ostravě. Jezdí už pátým rokem a využívají ho hlavně rodiči s dětmi. Jezdí se třemi rozlehlými výběhy mezi stovkou zvířat. Uvidíte pštrosy dvouprsté i africké kopytníky, jízdy začínají denně od deseti hodin.

Foto: Pavel Vlček
Článek

Začíná se před pavilonem žiraf a jede se asi 15 až 20 minut. 

Prohlídka zahrnuje tři výběhy o rozloze téměř šest hektarů, v nichž žije přes sto zástupců africké a asijské fauny ve více než 10 druzích. Projížďka začíná údolím Bílého Nilu, pokračuje přes Persii až do Indie…

„Novinkou ve výběhu Afrika je skupina čtyř samic pštrosa dvouprstého. Dále uvidíte i tři letošní mláďata vzácných vodušek abok – jednoho samečka a dvě samičky. Ve výběhu Persie se letos narodila dvě mláďata (samičky) vyhubením ohrožených oslů onagerů. Nejvíce zvířat je k vidění ve výběhu Indie, z mláďat jsou to dvojčata nilgau (samečci) a jeden sameček axise indického. Ve stádě jsou i další čtyři mladí axisi narození na konci minulého roku," informovala mluvčí zoo Šárka Nováková.

Reklama

Výběr článků

Načítám