Hlavní obsah

Roušky pro Přerovany šijí i plavčíci a úřednice. Sběrné dvory se otevřou na dva dny v týdnu

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Krizový štáb města Přerova v pondělí 6. dubna informoval o aktuálních opatřeních.

Článek

Rouškovník v průjezdu Městské policie Přerov na Masarykově náměstí je stále v provozu. Kdo má doma přebytek ústenek a může je darovat, bude vítán. Roušky šijí i plavčíci ze Sportoviště Přerov, dodávají je do mnoha zařízení - a tento týden budou šít cíleně do zásobníku rouškovníku. Šijí také úřednice z odboru sociálních věcí a školství, požádána o další spolupráci bude rovněž ochotná vietnamská komunita.

„Průběžně na náš věšák dobrovolníci roušky nosí, dispečink místo kontroluje. Bohužel jsme někdy svědky toho, že si jich lidé berou do celé náruče. Vyzýváme proto Přerovany, aby si odnášeli roušky jen pro svou potřebu,“ podotkl ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.

Roušky potřebným rozdává stále i Charita.

Sběrné dvory Technických služeb města Přerova, které byly kvůli nouzovému stavu uzavřeny, čeká částečné zprovoznění.

„A to v úterý a ve čtvrtek od 7 do 17 hodin, dodržena musí být samozřejmě všechna bezpečnostní pravidla, a to jak pro pracovníky technických služeb, tak pro zákazníky,“ upřesnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

V sobotu od 7 do 12 hodin bude otevřena i kompostárna v Žeravicích, odkud si mohou zájemci odvézt kompost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám