Hlavní obsah

Rodinné centrum Srdíčko přichystalo program plný lampiónů i pohádek

Novinky, Stanislava Dvořáková

Na sobotu 5. listopadu Rodinné centrum Srdíčko v Ústí nad Orlicí připravilo velice zajímavý program.

Foto: Stanislava Dvořáková

Poslední květiny s pestrobarevným listím dokreslují krásu definitivně končícího léta.

Článek

První listopadová sobota s teplotou okolo 14°C navodila příjemnou atmosféru připomínající letní období. Jen krátký den s brzkým stmíváním dotvrdil, že doba sychravých a tmavých podzimních dnů se neodvratně blíží. Proto téměř letní akce navazovala na současnou pohodu a aby ulice města ozdobené pestrobarevným listím a posledními květy neztratily své kouzlo v podvečerním přítmí, byla do ztemnělého města přinesena světla desítek lampiónů.

Od dvou největších místních škol - ZŠ Bratří Čapků a ZŠ Třebovská - prošel městem lampiónový průvod, jehož cílem byla zahrada RC Srdíčko v centru města. Zde pak následovalo nejen občerstvení, ale i zajímavý program do večerních hodin pro malé i velké. 

Mimo přehlídky lampiónů všech barev, tvarů i zvířátek upoutalo přítomné vytváření obrazu ze svíček, které při zastavení na Mírovém náměstí dostali účastníci průvodu od pořadatelů. Netrvalo dlouho a v obrysu označeném světly se na všechny dívala hlava s úsměvem od ucha k uchu. Závěr programu pak patřil oblíbenému ohňostroji.

Veškeré dění bylo uváděno slovním doprovodem reprodukovaným amplióny, takže nikomu nic z programu neuniklo. Pro malé účastníky bylo navíc v sále budovy připraveno nonstop promítání kreslených pohádek. V letošním roce však více lákal teplý večer s pobytem na zahradě osvícené mnoha světly.

Díky dotaci Města Ústí nad Orlicí, Pardubického kraje a ministerstva práce a sociálních věcí a díky organizační pomoci Klubu EXIT a Jednoty bratrské mohli početní přítomní, kteří využili možnosti společné procházky městem, strávit ve venkovním prostředí možná poslední večer babího léta. Vždyť již za týden by podle kalendáře a pranostiky měl přijet Martin na bílém koni.

Proto i další program RC Srdíčko je zaměřen na přípravu na zimní svátky, kdy si maminky s dětmi 7. listopadu ve výtvarné dílně mohly vyrobit hvězdičky z drátků a korálků a 12. listopadu celé rodiny budou moci natrénovat fyzickou kondici na prosincový maraton, pro jistotu však již v tělocvičně.

Reklama

Výběr článků

Načítám