Hlavní obsah

Rimini, město okouzlujících historických památek a nádherných dlouhých pláží

Novinky, Jiří Cysař

Pro českého turistu je město Rimini v italské oblasti Emilia - Romanga spojováno s luxusními hotely a městem jen pro movité turisty. Město je ovšem přívětivé pro každého cestovatele a skrývá v sobě historii i krásné mořské pláže.

Foto: Jana Bečková

Západ slunce nad parkem XXV. Aprille

Článek

Nalézá se na pobřeží Jaderského moře a s délkou pláží se řadí k jednomu z největších letních letovisek. Od přístavu se táhne široký pás pláží a to od samotného centra pod příznačným názvem Marina Centro až dále k místu Miramare.

Na druhou stranu od přístavu, kterému dominuje 42 metrů velké ruské kolo, opět pokračuje pás pláží až do části pod názvem Viserbella. Zde máme možnost využít služeb hotelů a apartmánů, ke kterým každá pláž patří, nebo se jen vykoupat přímo u moře. Sprchy, toalety a občerstvení nalezneme za každou z pláží - a také herní místo pro děti i dospělé. Část pláží přímo u moře je pro širokou veřejnost volně přístupná.

A právě zde u pláží můžeme nalézt pětihvězdičkové hotely, ale také do 150 metrů od pláže apartmány a apartmánové domy s velice příznivou cenou ubytování. Rušná ulice se spoustou obchodů se suvenýry, ale i potravinami je zde pro každého k dispozici.

Další neopakovatelnou tvář města Rimini představuje jeho historické centrum. Přímo od moře vede cesta přes parky k první historické památce - Augustově oblouku. Centrum města v sobě snoubí současnost s historií. Nalezneme zde široké ulice a také úzké uličky se spoustou kaváren s venkovním posezením.

Hlavní třída Corso di Augusto nás provede Piazza Tre Martiri a dále na Piazza Cavour s radnicí města až k mostu Ponte di Tiberio. Za tímto mostem se nalézá největší park - Parco XXV. Aprile. Samozřejmě zde nalezneme mnoho památek, kostelů a pamětihodností.

Pokud nechceme od moře jít pěšky, můžeme využít širokou nabídku městské hromadné dopravy - autobus či trolejbus. Od moře jezdí č. 11 až k vlakovému nádraží. Cena jízdného je jako v našem hlavním městě, tedy zhruba 32 korun na hodinu. A ochotný řidič vám vždy poradí.

Poslední a neméně důležitou součástí města jsou obchody s potravinami. Nalezneme zde ohromnou tržnici přímo u historického centra města. V první části se prodávají ryby a mořské plody a maso. V další pak ovoce a pečivo. Nabídka ovoce a zeleniny je ohromná a ceny přívětivé. V poslední částí tržnice je supermarket. Zde opět nakoupíte za velmi příznivé ceny.

Doporučuji noční procházku - jak v historickém centu, tak na pláži s molem a restaurací. Nabídka zmrzliny a kávy je neodolatelná a zapadající slunce nad přístavem dech beroucí. Podobný zážitek nabízejí i osvětlené památky a život nočního města.

Reklama

Výběr článků

Načítám