Hlavní obsah

Řidiče museli hasiči z vraku osobního vozu vystříhat

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Zraněného řidiče osobního vozu, který v úterý 3. dubna po střetu s nákladním tahačem v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku zůstal zaklíněný ve vraku automobilu, museli vyprostit přivolaní hasiči.

Foto: HZS Zlínského kraje

Dopravní nehoda v Uherském Brodě.

Článek

„Řidič kamionu se slovenskou registrační značkou vyvázl z nehody nezraněn. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní, pozitivní ale vyšel test na drogy. Muž přiznal, že před pár dny požil pervitin. Škoda na vozidlech a poškozených svodidlech je předběžně vyčíslena na 180 tisíc korun,“ uvedla ve středu 4. dubna policejní mluvčí Milena Šabatová.

Dvaačtyřicetiletý řidič kamionu jel ulicí Šumická směrem do Uherského Brodu. „I přesto, že se jedná o rovný úsek, najel do protisměru. Jedno projíždějící vozidlo se kamionu stačilo vyhnout. Citroën už takové štěstí neměl. Jeho řidič po spatření náklaďáku v protisměru sice preventivně zastavil, muž za volantem kamionu ale nereagoval, do Citroënu narazil a tlačil ho před sebou asi dvě stě metrů,“ sdělila podrobnosti policejní mluvčí.

K nehodě vyjeli krátce po třinácté hodině profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod. „Jednotka byla na místě do dvou minut od ohlášení události krajskému operačnímu středisku. Velitel zásahu potvrdil střet nákladního tahače Scania s osobním automobilem Citroën. V osobním voze cestovaly dvě osoby,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Zraněná spolujezdkyně byla v době příjezdu hasičů mimo vrak vozu a v péči zdravotnické záchranné služby. „Řidič zůstal v autě zaklíněn a bylo nutné jej vyprostit pomocí speciálního hydraulického zařízení. Po rozstříhání poškozené části vraku se hasičům sevření řidiče podařilo uvolnit a předat do péče zdravotníků,“ popsal jejich zásah Pavel Řezníček.

Hasiči pak zlikvidovali uniklé provozní náplně a po zabezpečení místa události se jednotka vrátila na základnu. Ulice Šumická byla po dobu vyšetřování dopravní nehody uzavřena na několik hodin.

„Jakmile policie ukončila šetření, vrátili se hasiči zpět na místo havárie a uklidili povrch vozovky od střepů a úlomků obou vozů. V 16:48 hodin zásah ukončili,“ dodal mluvčí HZS Zlínského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám