Hlavní obsah

Řidič zásilkové služby fingoval přepadení, kriminalisty nepřelstil

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na fingovaném přepadení ve Zlíně se domluvil šestadvacetiletý řidič zásilkové služby z Olomouce se dvěma kumpány. Přepravní společnost, jejíž zásilky doručoval, připravil o 340 tisíc korun, sám si přišel na pouhých dvacet tisíc.

Článek

„Komisař kriminální policie ze Zlína v těchto dnech mladého muže obvinil z trestného činu zpronevěra spáchaného ve spolupachatelství, za což mu hrozí až pětileté vězení,“ uvedla v úterý 29. srpna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Počátek příběhu, který museli kriminalisté pracně rozplétat, sahá do listopadu roku 2016. Tehdy nyní již obviněný muž rozvážel zásilky a jeho poslední zastávka byla ve Zlíně v Mostní ulici.

„Doručil balíky na danou adresu a při zavírání nákladového prostoru na něj zezadu zaútočil cizí muž, udeřil ho do hlavy a do ledvin, strhl mu z pasu tzv. ledvinku, v níž měl uloženou celodenní tržbu a utekl. Řidič po jeho útoku upadl a způsobil si lehké zranění, s nímž ho ošetřili v nemocnici. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupež s desetiletou trestní sazbou,“ uvedla k případu policistka.

V průběhu podrobného vyšetřovaní však zkušení kriminalisté postupně přicházeli na to, že se jim oloupený řidič pokouší namluvit něco jiného, než co zjistili. Mladík se totiž na potkání chlubil tím, že vozí při své práci u sebe dost peněz.

„To zřejmě neušlo zkušeným zlodějům, kteří ho oslovili s tím, že ho přepadnou, okradou o tržbu a jemu za způsobenou újmu nechají dvacet tisíc korun. Tak se také stalo. Předem domluvený den na něj čekali ve Zlíně, kde byla poslední zastávka a vykládka balíků. Řidič si dal předem stranou ‚svých‘ dvacet tisíc a o zbytek peněz ho jeden z nich okradl,“ popsala závěry vyšetřování Monika Kozumplíková.

Na šestadvacetiletého muže je za rok 2016 vedeno celkem šest exekucí v celkové výši více než dva milióny korun. „Ke svému jednání se nakonec přiznal. Dva kumpány, kteří si přišli na 340 tisíc korun, kriminalisté stále prověřují,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám