Hlavní obsah

Retrospektivu své dosavadní tvorby vystavuje v Kroměříži malířka Milada Ivánková

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už na začátku září byla v Domě kultury v Kroměříži slavnostně otevřena výstava místní malířky Milady Ivánkové. Retrospektiva její dosavadní tvorby, jež nese název V průběhu času, bude vystavena až do konce září.

Foto: Petr Majer

Vernisáž Milady Ivánkové se setkala s úspěchem.

Článek

Vernisáž zahájila Dana Dopitová, která seznámila přítomné návštěvníky s tvorbou malířky, v programu dále zazpíval a na kytaru se doprovodil Petr Gavanda z Kuřimi.

„Maluji s radostí, někdy se smutkem v duši, ale vždy s láskou,” řekla Milada Ivánková, která zde vystavuje třicet obrazů. Předtím vystavovala především na kolektivních výstavách Spolku přátel výtvarného umění Kroměřížska, jehož je členkou.

„Výtvarnou školu jsem nevystudovala,“ prohlásila Milada Ivánková. „Malovat jsem začala ve zralém věku v kritické životní situaci. Vyzkoušela jsem různé výtvarné techniky. Po nějakém čase jsem se seznámila s výtvarnicí paní Zuzanou Linder, která se mi po dlouhou dobu věnovala a zasvětila mě do tajů olejomalby. Maluji velice ráda touto technikou prověřenou starými mistry. Některé z mých obrazů jsou namalovány akrylem, který je technikou moderní a rychlou. Do obrazů dávám svoje sny a představy, které by snad mohly potěšit naše duše,“ prohlásila malířka, která poprvé vystavovala v Ateliéru Sklep v Kroměříži v roce 2005.

O dva roky později svou tvorbu představila opět ve svém rodném městě - v Galerii v Moravcově ulici, v roce 2009 v kavárně Slavia, v roce 2010 v Galerii U Artuše, ale současně se představila na kolektivních výstavách SPVUK v Kroměříži, Praze, Otrokovicích a Nitře. V roce 2017 vystavovala v Radničním sklípku v Kroměříži, na jaře 2019 v rámci kolektivní výstavy SPVÚK v Domě kultury v Kroměříži.

Reklama

Výběr článků

Načítám