Hlavní obsah

První přihlášení v seznamu Rally Krkonoše

Novinky, Pavla Hlavatá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V seznamu přihlášených na pátý ročník Rally Krkonoše je zatím 35 posádek. Uzávěrka přihlášek je v neděli 5. června ve 20 hodin.

Foto: Pavla Hlavatá

Martin Semerád v cíli Rally Krkonoše 2010

Článek

Mezi prvními se přihlásil Jaromír Tarabus, který bude v Krkonoších startovat poprvé. Nechybí ani další známá jména – Trněný, Sýkora, Trnovec, Jiří Vlček, dvojice Tenkl a Tichý a v historicích Strnad s Lancií Fulvia a oblíbený Milan Blahout.

Mistrovství republiky ve sprintrally bude při Rally Krkonoše hostit dvě zajímavá jména. Prvním z nich je mnohonásobný mistr Německa závodící tradičně s vozy Škoda Mattias Kahle. Do Trutnova přijede se spolujezdcem Christianem Doerrem a Octavií WRC.

Jedna z prvních přihlášek dorazila až z Argentiny, a to od Martina Semeráda s Michalem Ernstem. Podkrkonošská soutěž může být stejně jako loni jejich ojedinělým startem v České republice. Pod jejich vedením proběhne v pátek 17. června od 16 do 18 hodin přátelské fotbalové utkání účastníků Rally Krkonoše.

Nejvíce obsazena je prozatím kategorie Poháru ČR v rally, kde převažují rozmanité modely domácí automobilky Škoda. Nechybí loňský vítěz Petr Šimurda s Milanem Dlouhým – tentokrát se Škodou 130 LR. Hezké Škodovky 130 RS přivezou Hrachovec a Hockové. Po kratší pauze se do Poháru vrací bratři Hovorkové a místní jezdec Martin Mičánek. Premiérově v této kategorii uvidíme hradeckou dvojici Hanka – Vrba s další Škodou 130 LR. Stejný vůz pilotuje rovněž nováček Aleš Padrián, který je velmi rychlý a svádí těsné souboje se Šimurdou. Znovu se můžeme těšit na Jiřího Daňka, jehož značně poškozený vůz si jistě mnoho z vás pamatuje z loňské cílové rampy.

Nyní nezbývá než čekat, kdo další se do letošní Rally Krkonoše přihlásí. Jisté je to, že jak při přejímkách v trutnovském Autostylu v pátek 17. června od 12.00, tak na Krakonošově náměstí při představení posádek v 19.00 večer a v sobotu na tratích rychlostních zkoušek, se bude určitě na co dívat.

Reklama

Výběr článků

Načítám