Hlavní obsah

Prostějovští žáci doma zvládli oba vypjaté korfbalové duely a jsou v čele tabulky

Novinky, Jan Pařík

Korfbaloví starší žáci Prostějova doma dvakrát vyhráli a sesadili z prvního místa Kutnou Horu.

Foto: Jan Pařík

Žáci Náchoda

Článek

Tři vyrovnané a napínavé duely a plný bodový zisk domácího celku. Tak se dá ve stručnosti shrnout miniturnaj šestého kola nejvyšší korfbalové soutěže žáků, který se odehrál v Prostějově.

Ten porazil 10:9 Náchod a Kutné Hoře oplatil dosud jedinou prohru v soutěži, když v sobotu vyhrál 12:10. Kutná Hora pak doplatila na nízký počet hráčů i v zápase s Náchodem, který ztratila 7:9. Středočeši tak zaznamenali první dva neúspěchy v sezóně a přepustili první místo v tabulce právě Hanákům.

S obtížnými soky se doma vypořádali zkušeně. Prostějovští starší žáci zvládli oba své napínavé zápasy a po zásluze z nich vytěžili maximum bodů.  V prvním utkání s Náchodem si vypracovali postupně tříbodový náskok, ale o výhru se ještě báli, soupeř totiž mocně dotahoval.

„Konečně jsme se utkali s aspiranty na přední umístění. Chceme se dostat do finále, tedy skončit do druhého místa. Jsem proto rád, že jsme těžké zápasy zvládli. Dostali jsme se na první místo a hráči mají zase hned větší motivaci do další práce,“ liboval si prostějovský stratég Martin Šnévajs.

Jeho svěřencům střetnutí s oslabenou Kutnou Horou vyšlo o něco méně, přesto jí oplatili podzimní porážku. „Škoda že Hora hrála jen v sedmi., i tak však náš výkon nebyl optimální. Soupeř dokonce chvíli i vedl. I mně se odhlásili tři kluci a sestavu jsem musel lepit,“ líčil Šnévajs.

Kutné Hoře v zápase s Náchodem utekl začátek, kdy prohrávala 1:5. Pak se její hráči sice zvedli, bylo už však pozdě. „Bohužel jsem měl k dispozici jen tři kluky a tak jsme hráli v sedmi. Je velký rozdíl, když máte v útoku jednu, maximálně dvě střely a v obraně má soupeř šancí takřka neomezeně. Přesto jsme bojovali a sahali po bodech, mrzí mě hlavně čtyři neproměněné penalty a celkově úspěšnost střelby z vyložených šancí. Musím pochválit rozhodčího Vyroubala, pískal opravdu moc dobře,“ shrnul kutnohorský kouč Jiří Šuhaj.

Druhý miniturnaj se měl uskutečnit v Českých Budějovicích, byl však přeložený na jiný termín.

Prostějov SK RG U16 - SK Plhov Náchod U16 10:9

Poločas: 5:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Ošťádal Vojtěch 4, Bartoš John 2, Lorencová Nikola 2 - Netolický Ondřej 3, Nováková Klárka 3, Martinec Mikuláš 2.

SK Plhov Náchod U16 - Kutná Hora SK Respo U16 9:7

Poločas: 8:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Netolický Ondřej 2, Nováková Klárka 2, Nováková Michaela 2 - Literová Anna 4, Šuhajová Lucie 2.

Prostějov SK RG U16 - Kutná Hora SK Respo U16 12:10

Poločas: 5:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Ošťádal Vojtěch 5, Lorencová Nikola 2, Podhorný Jakub 2 - Literová Anna 4, Šuhajová Lucie 4.

Reklama

Výběr článků

Načítám