Hlavní obsah

Prezidentská kandidátka Táňa Fischerová navštívila Poličku

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne Táňa Fischerová, mnozí z nás si vybaví tvář milé a moudré ženy, která se nám do paměti vryla několika filmovými rolemi či uměleckými počiny, dnes označovaných jako součást tzv. československé nové vlny.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Se svobodomyslnou povahou, která je Táně Fischerové vlastní se osobně zapojila i do událostí listopadu 1989 a poté začala svou práci rozdělovat mezi herectví a společenské aktivity. Většina z nás si jí také vybaví jako uznávanou moderátorku Adventních koncertů.

Je to již deset let, co se stala poslankyní a v současné době svůj čas a úsilí věnuje kandidatuře na prezidentku ČR. V rámci svého programu navštěvuje různá města a ani Polička nebyla výjimkou. V pondělí 11. prosince se tu konala diskuse Láska nevládne, láska tvoří v přednáškovém sále Centra Bohuslava Martinů.

Přivítání kandidátky, úvodního slova a moderování se ujala uznávaná umělkyně a fotografka Veronika Šrek Bromová. Ta se o práci paní Fischerové sama zajímá a je nejednou z těch, kteří v ní věří. Okolo sedmdesáti lidí si nenechalo besedu ujít a osobně přišlo posoudit její názory a vize. Ti, kteří neměli tu možnost se dostavit, mohli onu debatu vyhledat na internetovém serveru, kde byla přenášena online. 

O hudební vsuvku se postaraly děti ze Základní umělecké školy Bohuslava Martinů, které zahrály dvě písně právě od zmíněného velikána.

Reklama

Výběr článků

Načítám