Hlavní obsah

Prezident pokřtil na Hradě nové album jazzmana Markoviče a romské kapely Gulo Čar

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 17. října se na Hradě uskutečnil koncert českého saxofonisty Štěpána Markoviče. Po vystoupení, kterého se zúčastnil i speciální host Laco Deczi, prezident Václav Klaus pokřtil novou desku Markovič & Gulo Čar Rhytm.

Foto: www.lachout.com

Nové album je od pondělního večera v prodeji.

Článek

Saxofonista Štěpán Markovič patří mezi nejúspěšnější jazzové umělce české hudební scény. Doprovázel velké množství tuzemských a zahraničních osobností; je vyhledávaným studiovým hráčem. Nejvýraznější spoluprací je koncertní turné s Ray Charlesem či Lizou Minnelli; natočil album s Billem Clintonem.

Gulo Čar získali cenu Akademie populární hudby Anděl v kategorii world music, hrají romskými melodiemi ovlivněné písně na pomezí soulu a funku. Vystupovali na pražských koncertech Jamese Browna a Gipsy Kings. Společná koncertní vystoupení s jazzmanem Markovičem mají díky své kvalitě a strhující show přední místo na velkých tuzemských hudebních festivalech.

Myšlenku spojení funku a jazzové muziky nejlépe dokumentuje nová deska „Markovič & Gulo Čar Rhytm“, která představuje jejich společný koncert před prezidentem Klausem v roce 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám