Hlavní obsah

Prezentujeme kumštýře z Kroměříže a okolí, říká organizátorka Soňa Drábková

Novinky, Robert Rohál

Pestrý kaleidoskop módy a hudby přinese v pátek 6. března Jarní podívaná aneb MDŽ po našem. Program, který proběhne v sále Starého klubu v Kroměříži, připravila opět zkušená organizátorka Soňa Drábková. Co oblíbený pořad tentokrát slibuje, uvádí v následujícím rozhovoru.

Foto: Robert Rohál

Organizátorka a modelka Soňa Drábková.

Článek

O čem bude váš další březnový pořad, který je i tentokrát věnovaný ženskému publiku? Bude jen o módě?

Jarní podívaná aneb MDŽ po našem nebude jen o módě, bude se hrát, zpívat, bude se slavit a obdarovávat. Již název akce napovídá, je celá věnována hlavně ženám. Mohou se těšit na malé překvapení, ale víc neprozradím. I když je to akce hlavně pro ženy, účast mužů je samozřejmě také vítána. Je to pátá Podívaná od roku 2016, a velmi mě těší, že se ženy rády vrací - a jsou to právě ony, které mě inspirují a určují směr… Díky nim je vždy plné hlediště, což je nejsladší odměna nejen pro mne, ale celý tým, který se na Podívaných opakovaně podílí.

Kdo bude pořad uvádět, kdo bude předvádět módu, kdo bude hrát či zpívat?

Kdo jiný než - troufám si říci - naše nejpopulárnější kroměřížská herečka i zpěvačka Jana Štěpánová. Jsme „parťačky“ od samého začátku, a vlastně to zdravé jádro týmu se moc nemění. Modelky jsou vesměs moje kamarádky a známé, úplně normální „ženy z lidu“, jak si s nadsázkou říkáme. Předvádíme módu převážně z místních butiků. Prezentujeme kumštýře z Kroměříže a okolí. Těšit se tedy můžete na modely z butiku Missis fashion, Fashion Bazrar, autorskou tvorbu Lenky Holotíkové. Písničkou nás potěší hudební skupina 5 MINUT, jde o seskupení mladých nadaných studentů Gymnázia v Kroměříži.

Pořad, který už uvádíte čtyři roky, je v Kroměříži oblíbený, čím to je?

Podívané jsou prostě srdeční záležitost a myslím si, že funguje takový ten správný tok energie mezi námi účinkujícími a publikem. S Janou Štepánovou máme stejnou myšlenku - tvořit místní kulturu a tak trochu i pomáhat, a tak mají naše akce charitativní cíl. Obklopujeme se stejně nadšenými lidmi, jako jsme my dvě. Naše publikum tvoří skupina lidí ve věku 14 až 85 let. Ovšem většina je spíše už věku zralejšího. S věkem si lidé více uvědomují lidské priority, tudíž se i to naše obecenstvo rádo podílí právě na pomoci potřebným.

Kde bude březnová show uváděná a kdo všechno se na ní kromě vás, hlavního pilíře, ale také manekýny a režisérky, ještě spolupodílí?

Podívanou pořádáme s Janou Štěpánovou pod křídly Divadelního spolku Kroměříž, což je její domovina. Místem konání je nedávno opravený Klub Starý pivovar v Kroměříži. Taky bych ráda prozradila zajímavost. Za úplně první Podívanou v roce 2016 stál muž - novinář, spisovatel, fotograf a kulturní pracovník Robert Rohál. I on je stabilní člen týmu. Přehlídky velmi rád fotí spolu s fotografem Alešem Vitalíkem. Hudbu do kroku manekýn vybírá Pavlína Skácelová. Česat nás bude kadeřnice Zdeňka Čechová a o líčení se tentokrát postará vizážistka Magda Zapletalová.

Díky podpoře Divadelního spolku poputuje výtěžek z akce hned na několik míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám