Hlavní obsah

Přerovští studenti získali zlato, stříbro i bronz na Gastro Junior 2013

Novinky, Jiří Šafránek

Studenti Střední školy gastronomie a služeb v Přerově na Šířavě se zúčastnili 19. ročníku mezinárodního mistrovství ČR kuchařského, cukrářského a číšnického umění, soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie - Gastro Junior 2013 na brněnském Výstavišti.

Foto: http://www.sirava.cz

Ocenění studenti Střední školy gastronomie a služeb v Přerově.

Článek

Cukrářky Milena a Kristýna vstoupily do boje o medaile v národním kole s odhodláním připravit čtyři porce teplého nebo studeného moučníku s použitím bramborového těsta v časovém limitu 45 minut. Základem moučníku bylo těsto připravené z vařených nebo syrových brambor. Moučník musel obsahovat surovinu z tajného koše a musel být koncipován jako součást tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu.

Kuchař David startoval z desáté pozice kulinářského klání a byl před ním nelehký úkol: připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou se stala vepřová pečeně s kostí bez panenské svíčkové v kuchyňské úpravě. Součástí soutěžního úkolu bylo i zapracování dvou tajných surovin ze spotřebního koše, které si David vylosoval 20 minut před samotnou soutěží. Bylo to vejce a slanina, které musel zakomponovat do soutěžního pokrmu.

Obor servírka reprezentovala studentka oboru hotelnictví Markéta. Ta předvedla své dovednosti před komisí a zde je na místě dodat: krásně, sebevědomě, elegantně a hlavně na vysoké profesionální úrovni. Dvacet soutěžních minut jí muselo stačit k přípravě teplého moučníku s povinným oloupáním jablka a jeho další úpravou pro 2 osoby včetně servisu šumivého vína před zraky hostů.

Nejlépe, se zlatou medailí v oboru číšník, se umístila Markéta Krejčí. Stříbrnou medaili za druhé místo si odvezla za své dovednosti cukrářka Kristýna Leczová a kuchař David Bednařík s cukrářkou Milenou Ježkovou odjeli s bronzovou medailí, kterou obdrželi za svoje kuchařské a cukrářské výtvory.

Šířavští studenti tak opět uspěli ve velké konkurenci gastronomických škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám