Hlavní obsah

Přerovská Hvězda bude zatím promítat jen čtyři dny v týdnu

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvouměsíční nucené odmlce se poprvé rozjede projektor jediného přerovského kina – do sedaček usednou diváci, natěšení na požitek ze stříbrného plátna.

Foto: Magistrát města Přerova

Kino Hvězda se uzavřelo 10. března, znovu se otevře 28. května. V současné době se zaměstnanci připravují na zprovoznění všech prostor.

Článek

V tuto chvíli se vnitřní prostory kina Hvězda dezinfikují, aby ve čtvrtek 28. května mohly přivítat první diváky. Ti se ale musejí připravit na nutná omezení.

„Naše kino má kapacitu 399 míst. Podle aktuálních nařízení může v kině pobývat najednou tři sta lidí – ale návštěvníci mohou sedět maximálně po dvojicích, mezi nimiž musí být volná sedačka, navíc musejí být ob jednu řadu, takže se do kina stejně nevejde více, než 120 diváků,“ uvedl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Zájemci si mohou místa v kině rezervovat už dnes a těšit se na první promítací den, který nabídne dvě představení – v pět hodin se má hrát nejúspěšnější český dokument posledních let V síti za školou a v osm hodin večer je v plánu dokument 11 barev ptáčete, který divákům poodhalí zákulisí natáčení oceňovaného filmu Nabarvené ptáče.

Do poloviny června bude kino hrát jen od čtvrtka do neděle, důvody tohoto rozhodnutí jsou zřejmé a vysvětluje je vedoucí Hvězdy Svatava Měrková: „Nejsou nové filmy, není co nabízet, takže jsme tomu uzpůsobili otevírací dobu. Distributoři odložili premiéry na pozdní léto, nebo na podzim – takže si musíme počkat. Do té doby budeme promítat filmy, které měly jít podle původních plánů do kin v březnu. Jakmile bude dostupných více premiér, vrátíme se zase ke každodennímu provozu.“

Reklama

Výběr článků

Načítám