Hlavní obsah

Premiérový ročník šipkařských TruTOULEK vyhráli Kocianová, Štefl, Svoboda a Křapka

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední turnaj premiérového ročníku série TruTOULKA, kterou v uplynulých šesti měsících s týdenní pravidelností pořádala šipková organizace UŠO KHK-S Trutnov za podpory společnosti Willcap Trutnov a Města Trutnov, určil vítěze jednotlivých kategoriích.

Foto: Andrea Svobodová

Dominik Štefl a Pavlína Kocianová vítězové kategorií A muži a ženy

Článek

Od začátku května až do 22. října se odehrálo celkem 25 turnajů s průměrnou účastí 19 hráčů. Do bojů se zapojilo celkem 88 osob, které bojovaly nejen o finanční či věcné odměny, ale především o body do žebříčků. Ty byly uzavřeny právě po posledním turnaji, kdy proběhlo také jejich vyhodnocení.

TruTOULKA se hrála ve 4 kategoriích, proto se zrodili hned 4 vítězové. Mezi ženami si nejlépe počínala Pavlína Kocianová reprezentující trutnovský DC Rýbrcoul, která se však do čela žebříčku dostala až týden před koncem, kdy vystřídala dlouhodobou vedoucí Lenku Uhříčkovou z TJ Baník Žacléř. Ta se proto nakonec musela spokojit "pouze" z druhou příčkou. Právě souboj o triumf v dámském žebříčku byl tím nejvyrovnanějším.

Ve zbylých třech mužských kategoriích měli vítězové vždy suverénní náskok. Áčkovou kategorii, sdružující pány z nejvyšší krajské a republikové soutěže Extraligy KHK a Superligy ČR, ovládl Dominik Štefl (Černý Sup Starý Rokytník) s luxusním náskokem 2610 bodů. Vítěz céčka Marek Křapka (ŠK Nola Vilémov) si svoji pozici jistil ještě pevněji, když posbíral o 5790 bodů více než nejbližší protivník. Naprosto dominantní pak byl v kategorii B Libor Svoboda (Black Angels Trutnov), jež opanoval žebříček s ohromnou rezervou bez mála 11 tisíc bodů.

Další informace o skončeném seriálu, včetně kompletních výsledků, lze vyhledat na webu pořadatele www.sipky.org/khk-s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám