Hlavní obsah

Předpremiéru Othella s Janem Potměšilem a další divadelní zážitky přiváží do Ostravy Spolek Kašpar

Novinky, Michaela Kubicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již brzy startuje 12. ročník přehlídky inscenací pražského divadelního spolku Kašpar. Od středy 3. do úterý 9. dubna budou moci ostravští diváci zhlédnout v Divadle Petra Bezruče celkem deset představení. Na jevišti zazáří mimo jiné Milena Steinmasslová, Jan Potměšil nebo Martin Hoffman.

Foto: DPB

Jan Potměšil

Článek

V exkluzivní předpremiéře představí v Ostravě Kašpar Shakespearovu klasiku, tragédii o žárlivosti Othello s Janem Potměšilem v titulní roli. Oficiální premiéra v Praze je naplánovaná až na konec dubna, ostravští diváci tak budou mít jedinečnou příležitost zhlédnout inscenaci jako první.

Premiérově bude uvedena také hra Baterka Miki, monodrama francouzské autorky Natacha de Pontcharra aneb příběh hlídače Mikiho, který svůj neobyčejný osud vypráví s grácií sobě vlastní. 

Součástí přehlídky bude také, nyní již klasika Spolku Kašpar, představení Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi. Ve hře zasazené do děje Skahespearova Hamleta, která ze dvou dvořanů udělala hlavní postavy, se představí mimo jiné Martin Hoffman a Marek Němec.

Vůbec poprvé bude u Bezručů ke zhlédnutí inscenace s Milenou Steinmasslovou, Evou Elsnerovou a dalšími Taneční hodina. Hra o ženách, ale určitě nejen pro ženy, hra o snaze uniknout realitě, o (ne)obyčejných ženách, které chtějí díky baletu zapomenout na své problémy, na své životy.

Následovat bude chansonový večer. Chanson? Šanson! aneb co se stane, když se potkají na jednom místě Piaf, Vysockij, Bécaud, Hegerová, Dietrich, E. F. Burian, Brel nebo Jiřina Salačová a mají k dispozici pouze jeden mikrofon? V průběhu hudebního večera zazní v podání hereček spolku Kašpar 17 šansonů jak od světových, tak českých autorů a interpretů.

Po loňském úspěšném uvedení se do Ostravy vrací inscenace na motivy Dostojevského textů Něžná je noc s Martinem Hoffmannem, která bude odehrána v komorním prostoru Márnice v Divadle Petra Bezruče.

Kompletní program s možností online rezervace vstupenek naleznete na webu Divadla Petra Bezruče www.bezruci.cz/program. Vstupenky lze rezervovat také v divadelní pokladně na čísle 596 618 363. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám