Hlavní obsah

Prázdniny v Praze s přidanou hodnotou – příměstské tábory se zážitkovou výukou první pomoci

Novinky, Martina Pospíšilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na děti čeká skvělý celodenní program! Zatímco rodiče budou mít klid na práci, jejich ratolesti budou pod vedením zkušených lektorů, lékařů, zdravotnických záchranářů a mediků, zažívat nejzábavnější výuku první pomoci.

Foto: PrPom
Článek

PrPom se již více než 8 let aktivně podílí na zlepšení kvality výuky první pomoci v Česku tím, že učí první pomoc zážitkem, vydává nejrůznější články a pořádá další aktivity s cílem šířit osvětu v této oblasti. Jedná se o společensky prospěšný projekt, který si klade za cíl změnit pohled veřejnosti na výuku první pomoci jako takové. Každý z nás si pamatuje výuku první pomoci ze školních lavic, z autoškoly nebo ze školení v práci. Povětšinou se jedná o zdlouhavou, nezáživnou a nepraktickou přednášku, z níž jsme si odnesli jen velmi málo.

PrPom vystupuje ze zajetých kolejí a pomocí zážitkových metod posouvá výuku první pomoci na zcela jinou úroveň, kde vládne zábava a praxe. Během kurzů totiž účastníci procházejí různými modelovými situacemi, ve kterých se střídají v rolích zraněných a zachránců. Zkouší si tak poskytovat první pomoc v realistickém prostředí a učí se zvládat vlastní stres z nastalé situace.

Pod rukama lektorů z PrPom prošlo více než 10 000 zaměstnanců různých firem, jednotlivců, studentů i dětí. Jelikož ale chtějí výuku první pomoci změnit od kořene, rozhodli se u kořene začít – začít vzdělávat zážitkem děti. Proto přišli s unikátní koncepcí Příměstských táborů se zážitkovou výukou první pomoci.

Děti se zde naučí správné a nejmodernější postupy první pomoci tak, aby pro ně výuka byla úměrná jejich věku a zároveň i zábavná. Po tomto táboru nikdy nebudou váhat, kdy mají běžet pomáhat, kdy běžet pro pomoc - a kdy vzít nohy na ramena.

A jak to bude vypadat? Na děti čeká bohatý program, který je opravdu nabitý. Vydovádějí se u zábavných sportovních her se zdravotnickou tematikou - třeba hra Krvinky nebo Slepák. Pohybovat se budou hodně v přírodě, naučí se i to, jak pracovat s GPS v terénu nebo jak transportovat zraněného do bezpečí.

Přichystány pro ně budou také modelové situace, během kterých si vyzkouší různé role. Zjistí, jaké je to být záchranářem a ošetřovat druhé, ocitnou se i v roli zraněného, aby na vlastní kůži pocítily, co je pacientům příjemné. Mimo to se budou děti mezi sebou sledovat a hodnotit, aby se ponaučily i od ostatních. Stanou se také maskéry, jelikož budou mít možnost si vyzkoušet, jakým způsobem se taková zranění v modelových situací maskují.

Na závěr si vytvoří krátké animované video, ve kterém shrnou ty nejdůležitější postupy a postřehy, které na příměstském táboře o první pomoci získaly. Budou se tak moci pochlubit svým blízkým, které možná také něco přiučí a odbourají tak jejich zažité stereotypy a mýty o poskytování první pomoci.

Přihlášky: https://bit.ly/ChciMitDomaHrdinu 

Další informace: https://www.prpom.cz/portfolio/primestske-tabory/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám