Hlavní obsah

Podmořský svět léčí dětské pacienty

Novinky, Martina Rychetská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Luhačovicích pomáhají dětským pacientům na evropské úrovni. Mají tady totiž mimo jiné balneo provoz dětské léčebny Miramonti koncipovaný jako podmořský svět, který ocenil Evropský svaz léčebných lázní cenou ESPA Innovation Awards 2016. Děti tady díky tomu léčí ještě účinněji.

Foto: Martina Rychetská

Chodby oceňěného balneoprovozu luhačovické dětské léčebny Miramonti připomínají lodní palubu

Článek

Chodby jako pobřeží s majákem, vany jako lodičky na modré podlaze připomínající moře, dveře evokující vstup do kajuty nebo barevné válce s bublající vodou a plastovými rybičkami… Takto originálně vypadá balneo provoz luhačovické dětské léčebny Miramonti.

Přednostmi balneoprovozu je moderní design a technologie, která kombinuje současné možnosti se staletím prověřeným principem starých balneologů.

„Při uhličitých koupelích, které působí příznivě například na srdeční a cévní systém, atopický ekzém nebo na popáleninové jizvy, využíváme šetrnou technologii jímání a napouštění vody do van, díky čemuž maximalizujeme účinky léčby. Základní myšlenkou totiž je, aby děti během koupele zůstaly v klidu a tělo se mohlo pokrýt bublinkami oxidu uhličitého, který se vstřebává právě kůží. Koupel je takto mnohem efektivnější,“ informoval MUDr. Eduard Bláha, generální ředitel akciové společnosti Lázně Luhačovice, která je nejen jediným držitelem evropského ocenění v České republice, ale také jako jediná v Luhačovicích zajišťuje dětskou léčbu.

„V případě, že by se minerální voda ohřívala pomalu, množství léčivého oxidu uhličitého by kleslo. Proto vodu zahříváme šokově, a to parou o vysoké teplotě v plášti vany. Přidanou hodnotou moderní doby přitom je, že odpovídající hladina vody je hlídána ultrazvukovým čidlem,“ dodal MUDr. Eduard Bláha.

Toto řešení udělalo z Lázní Luhačovice, a.s. vůbec první společnost v České republice, která je držitelem prestižního certifikátu ESPA Innovation Awards 2016 za nejlepší evropskou inovaci v oblasti léčebného lázeňství, kterou získaly ve francouzských lázních Vichy.

Reklama

Výběr článků

Načítám