Hlavní obsah

Plomba ze zubu vypadla strážnici napadené v autobusu opilou ženou

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilecký výstup s násilím zažili ve čtvrtek cestující autobusu na trase Praha, Černý Most - Liberec. Řidič odmítl vpustit do vozu dvě velmi opilé osoby, žena ke všemu neměla roušku. Do slovního velmi ostrého sporu vstoupila strážnice, která měla osobní volno, a snažila se opilce uklidnit. Za to dostala facku.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Řidič se oběma opilcům snažil klidně vysvětlit, že nemohou jet, protože autobus je obsazený. Ti se si přesto chtěli sednout ba schody a jet. Opilá žena navíc začala vulgárně nadávat další cestující s jízdenkou, která se snažila nastoupit a zároveň pomoci řidiči situaci vyřešit.

„Prokázala se služebním odznakem městské policie a vyzvala oba, aby odešli pryč. Na to se agresorka rozmáchla a udeřila jí dlaní do tváře tak silně, že jí vypadla plomba ze zubu. Napadené okamžitě přispěchal na pomoc řidič. Strážnice poté vyrozuměla své kolegy a ti muže s ženou, kteří se pokusili odejít, zadrželi,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Strážníci pro podezření ze spáchání trestného činu 42letou ženu zadrželi a předali hlídce Policie ČR k dalšímu opatření. Provedená dechová zkoušku u ní prokázala 2,80 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám