Hlavní obsah

Pardubičtí filharmonici a basketbalisté budou hrát na jedné palubovce a podle stejných not

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrajeme spolu za Pardubice je název projektu, v rámci něhož vytvoří již pošesté společně jeden tým členové Komorní filharmonie Pardubice a prvoligoví basketbalisté BK JIP Pardubice. Stane se tak v sobotu 8. února v enteria areně.

Foto: KFP a BK JIP Pardubice (archiv)

Šesté pokračování projektu Hrajeme spolu za Pardubice se uskuteční v sobotu 8. února v enteria areně.

Článek

Zatímco Komorní filharmonie Pardubice se 8. února představí se zpěvačkou Yvettou Blanarovičovou a japonským dirigentem Chuheiem Iwasakim, ligový tým pardubických basketbalistů nastoupí na stejné palubovce v nejsilnější sestavě proti USK Praha v druhém kole nadstavbové části Kooperativa NBL.

Hrajeme spolu

Jedná se unikátní propojení sportu a hudby obohacené navíc snahou pomoci. Před šestým pokračováním se do hledáčku organizátorů dostal dvouletý Adámek, který trpí závažným epileptickým onemocněním.

Adámek

Narodil se v dubnu roku 2017 jako zdravý a krásný kluk. První dva měsíce jeho života proběhly naprosto v pořádku, potom však podstoupil povinné očkování hexavakcínou. Čtvrtý den po očkování ho náhle přepadl první z mnoha epileptických záchvatů a po následném vyšetření na EEG lékaři sdělili rodičům, že Adámek má Westův syndrom, závažné epileptické onemocnění.

Dnes už sice chodí, ale svým vlastním stylem, který není ideální. Má totiž nedovyvinuté břišní svalstvo, takže chodí předkloněný. S tím, aby posílil svaly břicha i celého trupu, mu hodně pomáhají hiporehabilitace, na které dochází pravidelně jednou týdně. Hiporehabilitace je opravdu účinná, a tak mu lékaři doporučili týdenní intenzivní hiporehabilitační pobyt, během něhož by se měly ukázat další pokroky.

Právě na tento pobyt bude věnován příspěvek z šestého ročníku projektu Hrajeme spolu.

Možnosti pomoci

Zakoupení vstupenky (část výtěžku ze vstupného půjde ve prospěch chlapce)

Zakoupení silikonového náramku s logem projektu (kompletní výtěžek bude věnován Adámkovi)

Finanční příspěvek do zapečetěných kasiček u hostesek v aréně

Program akce

16:30   úvodní vystoupení: Taneční škola InDance

16:34   zahájení akce

16:40   koncert The Best of Broadway

17:45   rozcvičení basketbalistů

18:30   utkání BK JIP Pardubice vs. USK Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám