Hlavní obsah

Pacienti Podhorské nemocnice rehabilitují v modernizovaném bazénu

Novinky, Radka Miloševská

Větší pohodlí a estetičtější prostředí při rehabilitaci si mohou užívat pacienti z Bruntálu a okolí. Podhorská nemocnice obnovila provoz rehabilitačního bazénu, čímž ukončila první fázi rekonstrukce rehabilitačního provozu v Bruntále.

Foto: archiv nemocnice

Po ukončení modernizace bazénu přešla nyní rekonstrukce na rehabilitaci do druhé etapy, při které dostanou nový kabát sprchy a sociálního zázemí.

Článek

Po ukončení modernizace bazénu přešla nyní rekonstrukce na rehabilitaci do druhé etapy, při které dostanou nový kabát sprchy a sociálního zázemí.

„Omlouváme se našim pacientům za drobné nepohodlí způsobené zvýšenou prašností a hlukem, věřím však, že výsledek bude stát za to. Do konce února by měly být veškeré práce ukončeny,“ uvedl předseda představenstva Podhorské nemocnice RNDr. Jaromír Soušek, Ph.D., s tím, že investice do modernizace si dohromady vyžádá 250 tisíc korun.

„Cvičení v bazénu patří u pacientů mezi nejoblíbenější fyzioterapeutické procedury, protože působením vztlaku vody dochází k nadnášení těla a pohyb se stává snadnější a méně bolestivý než při rehabilitaci tzv. na suchu,“ popisuje vedoucí fyzioterapeutka Podhorské nemocnice Ivana Mročková s tím, že cvičení v bazénu je vhodné pro léčbu pacientů s akutní i chronickou bolestí kloubů, páteře, poúrazovými a pooperačními stavy.

Ve vodě mohou cvičit dospělí, děti, neplavci i senioři. Cvičební jednotku sestavuje a vede fyzioterapeut na základě individuálních potřeb jednotlivých pacientů. „Dochází nejen ke zlepšení pohybu, ale i zpevnění těla a zlepšení psychiky pacientů, neboť co nesvedou na souši, se jim ve vodě podaří,“ řekla Ivana Mročková s tím, že radost ze zlepšení stavu každého pacienta je radostí celého kolektivu rehabilitačního oddělení.

Rehabilitační provoz je otevřen také pro všechny, kteří chtějí v rámci prevence udělat něco pro své zdraví. „V rámci konzultací nabízíme klientům na míru sestavený program zdravotního cvičení v bazénu, na míči, či s využitím moderních technologií např. Redcord nebo SM systém a dále poradenství v oblasti ergonomie pracovního prostředí,“ dodala Ivana Mročková.

Reklama

Výběr článků

Načítám