Hlavní obsah

Ostravské Knihcentrum hostilo autorku knihy To jsem já, Anife

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Usměvavá, veselá, mírně rozlítaná, šarmantní žena Anife Ismet Vyskočil Hassan v pondělí představila svou kuchařsko-cestovatelskou knihu v ostravském Knihcentru.cz.

Foto: Josef Zajíc

Knihcentrum.cz Ostrava 23.3.2015. Prezentace knihy. To jsem já, Anife.

Článek

Anife Ismet Vyskočil Hassan je nezkrotný temperament. Tanečnice, moderátorka, herečka, spisovatelka. Zářící, veselé oči byly neustále v kontaktu se všemi účastníky besedy a autogramiády s autorkou knihy To jsem já, Anife.

Chvíli stála, chvíli seděla, vysvětlovala a povídala střípky ze svého života. V České republice v Praze v roce 1996 vystoupila z autobusu a už tady zůstala. „Víte, žiju tady dvacet let, ale s těmi českými slovíčky mě vždycky něco překvapí,” konstatovala, když četla zážitky a recepty ze své knihy.

Její kniha, s krásnými fotografiemi, nabízí přehled různých receptů z částí zemí, které navštívila. Narodila se v Bulharsku, takže bulharské recepty. Rodiče jsou Turci. I z této země vybrala různá jídla, pochutiny, nápoje a ingredience, z kterých sestavila recepty.

Další země vonící exotikou a dálkami, které v knize potkáme, jsou Maroko, Tunisko a Bosna. Díky její radosti ze života, neutuchající lásce k vaření, svéráznému stylu vznikla kniha, která čtenáře potěší.

Pár informací sdělila o svém životě s muži. Svého manžela Vyskočila a nynějšího partnera, s kterým žije, představila v krátké reminiscenci a pak řekla: „Chlapi jsou všichni stejní, jen mají jinou hlavu, abychom je rozeznaly...”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám