Hlavní obsah

Oprava Rašínova nábřeží provoz farmářských trhů neomezí

Novinky, Petra Ďurčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Farmářský trh Náplavka funguje na Rašínově nábřeží v Praze od roku 2010. Od té doby je v provozu nepřetržitě. Ani plánované práce na výtoňském nábřeží jeho provoz neomezí. Fungovat bude dál podle běžné provozní doby.

Foto: Archetyp, zapsaný spolek

Opravy nebudou mít na provoz farmářských trhů vliv

Článek

První stavební práce na Rašínově nábřeží, které začaly 16. dubna, se týkají kobek v nábřežní zdi. Provozu náplavky ani farmářských trhů by se zásadně dotknout neměly. Trhy se tu budou konat dál každou sobotu od 8 do 14 hodin.

„Plánovaná revitalizace náplavky by se farmářských trhů neměla nijak týkat, trhy se odehrávají na ploše, která není předmětem rekonstrukce. Bez omezení se odehrají i naplánované akce – tou nejbližší je degustační festival růžových vín a klaretů Růžový máj, který se bude konat mezi Železničním mostem a vyšehradskou skálou 19. května od 10 do 21 hodin,“ informoval Jiří Sedláček ze spolku Archetyp, který farmářské trhy Náplavka provozuje.

O minimálním omezení ujišťuje návštěvníky Rašínova nábřeží také Magistrát hlavního města Prahy. „Omezení se týká pouze tří podniků a jen prostoru kobek a menšího místa před nimi. Z toho vyplývá, že se rekonstrukce návštěvníků prakticky nedotkne, a lidé si tak budou moci na náplavce užít provoz lodí i klasické akce, jako farmářské trhy nebo Primátorky,“ ubezpečil Vít Hofman, tiskový mluvčí pražského magistrátu.    

Podle správce náplavek společnosti Trade Center Praha dojde k menšímu omezení hned u vstupu na farmářský trh, a to kvůli stavebnímu záboru (20 metrů čtverečních) před technickou kobkou číslo čtyři, v jejíž úrovni trhy začínají. Samotné návštěvníky farmářských trhů ani prodejní stánky však tyto změny nijak neomezí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám