Hlavní obsah

Opočnice oslavovala 115. výročí první zmínky o ochotnících

Novinky, Lubomír Lukeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Opočnici na Nymbursku bylo v pátek a v sobotu veselo. Opočnické divadélko se rozhodlo oslavit 115. výročí první zmínky o ochotnících v Opočnici. Oslavy byly dvoudenní a vyvrcholily dětským maškarním plesem.

Foto: Lubomír Lukeš

Byl jednou jeden král

Článek

V pátek ochotníci zopakovali pohádku Byl jednou jeden král. Krále hrál opět Honza Tomášek a společně s Atakdále Ottou Věříšem ml. uvařili lívanec pro celé království, respektive pro celou Opočnici.

V sobotu se jako první oslav ujmul Otta Věříš st. (kronikář obce), který povyprávěl o vzniku a činnostech bývalého ochotnického divadla. Dále si každý mohl na jeho výstavě prohlédnout dobové dvoujazyčné plakáty a další materiály.

V oslavách pokračovali dále ochotníci a znovu sehráli pohádku O dvanácti měsíčkách, která je celá zpívaná a živě doprovázená na klavír. A na závěr nastoupili na podium trpaslíci s pohádkou Sněhurka a sedm trpaslíků. Zrcadlo promluvilo ke královně a plnému sálu diváků, Sněhurka se otrávila jablkem, ale nakonec jí princ polibkem vysvobodil a byla hostina. Děti si užili maškarní ples a obrovskou hromadu balónků. 

Ochotníci děkují návštěvníkům a těší se na jejich další návštěvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám