Hlavní obsah

Od května do autobusů ve Frýdku-Místku opět předními dveřmi. A snad i návrat k běžným jízdním řádům

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S postupným rozvolňováním krizových opatření spojených s pandemií koronaviru se začínají některé věci pomalu vracet k normálu. Od 1. května budou cestující do autobusů MHD ve Frýdku-Místku opět nastupovat pouze předními dveřmi a hradit jízdné, vyjma držitelů ODISky s kuponem na MHD zdarma.

Foto: magistrát FM

Prostor řidiče

Článek

„Řidiče bude od přímého kontaktu s cestujícím chránit plastová folie. Žádáme proto cestující, aby jízdné hradili prostřednictvím karty ODIS nebo bankovní karty, což je rychlé a bezpečné. Cestující mohou platit i v hotovosti, nicméně, v tomto případě by si měli nachystat přesnou částkou, přispějí tak nejen k rychlejšímu odbavení, ale také k omezení kontaktu s řidičem,“ vyzval náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že v autobusech MHD platí jednotné jízdné, dospělý hradí 10 a dítě (od 6 do 15 let) 5 korun.

Při cestování MHD je i nadále nutné chránit si nos a ústa rouškou nebo šátkem. Doporučeny jsou také rukavice. „Je důležité, aby se cestující v autobusech cítili bezpečně, proto společnost ČSAD, která pro město zajišťuje městskou hromadnou dopravu, autobusy pravidelně dezinfikuje. Každý den prochází ozonizací, tedy dezinfekcí prostor ozonem,“ uvádí společnost ČSAD Frýdek-Místek.

V návaznosti na uvolnění vládních opatření chce město opět najet na běžné jízdní řády.

„V současné době se jezdí podle výlukových jízdních řádů. Od května bychom ale chtěli dopravu vrátit do normálu, nebo jezdit alespoň v prázdninovém režimu. Lidé se začínají vracet do práce a nechceme mít přeplněné autobusy, to by se pak hygienická opatření, která jsou stále platná, trochu míjela účinkem. Konečné rozhodnutí je ale na dopravci, tedy společnosti ČSAD, která kvůli nedostatku řidičů před časem zavedla výlukové jízdní řády. Jakmile budeme mít její rozhodnutí, budeme obratem informovat,“ dodal náměstek Karel Deutscher.

Reklama

Výběr článků

Načítám