Hlavní obsah

Nový projekt tanečníků z Krnova

Novinky, Terezie Lišková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tanečníci z Krnova realizují originální projekt s názvem Open class & JAM. Ten má rozvíjet schopnosti tanečníků z různých krnovských tanečních skupin, ale také k tomuto způsobu využívání volného času nalákat nové zájemce.

Foto: Tomáš Halíř

Open class & JAM

Článek

Open class & JAM je prostorem pro setkávání tanečníků jak z Krnova, tak i z okolních měst. Nezáleží na věku, zkušenostech ani tanečním stylu zúčastněných.

„Průběh dosavadních akcí jsem si nemohl představit lépe, zapojila se opravdu spousta lidí a všem se nápad moc líbil, dokonce má velké ohlasy i na sociálních sítích,“ uvedl tanečník a jeden z organizátorů Rostislav Liška.

Setkání se konají každou sudou neděli ve Středisku Volného Času Krnov od 15 do 17 hodin a jsou zdarma. Účastníci mohou tancovat buď jen tak pro radost, přátelsky spolu soutěžit nebo se od sebe navzájem učit nové prvky.

„Hlavní myšlenkou je propojit tanečníky a vytvořit komunitu. Chceme, aby měli větší rozhled o tanečních stylech, naučili se něco nového a mohli si zadarmo zatančit,“ říká hlavní organizátor projektu Marek Bitomský. Inspiraci čerpal v Brně, kde Open class fungují již dlouho.

V rámci tohoto projektu pořadatelé plánují také otevřené lekce různých tanečních stylů pod vedením známých lektorů z celé republiky. První dvě lekce proběhly 4. prosince, kdy do Krnova zavítala Regina Aitová, původem z Ruska, a Noemi Dlouhá z Olomouce. Obě byly příjemně překvapeny zapálením a energií krnovských tanečníků a přislíbily další spolupráci. Lekcí se zúčastnilo přes 60 návštěvníků.

„V létě chceme připravit taneční víkend v Krnově, kde by probíhaly workshopy, vyzkoušeli bychom si tanec v ulicích a na závěr by se konal battle. Porotou by byli lektoři, kteří by do Krnova přijeli učit a celou akci zakončí afterparty,“ prozradil plány do budoucna Marek Bitomský.

Open class & JAM je financován z grantů projektu Mládež kraji, který realizuje Rada dětí a mládeže Moravskoslezského kraje s podporou MŠMT a zapojených měst.

Nejbližší Open class & JAM proběhne v neděli 13. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám