Hlavní obsah

Nemocnice Nový Jičín zakoupila 65 nových moderních lůžek

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Nový Jičín nabízí na dalších odděleních vyšší komfort v podobě nově zakoupených lůžek. Celkem 65 elektricky ovladatelných polohovaných lůžek společně s novými matracemi zajišťuje větší pohodlí a snadnou manipulaci jak pro pacienta, tak pro obsluhující personál.

Foto: Martin Janík

Lékaři MUDr. Ivan Kalivoda, MUDr. Veronika Jablonská a vrchní sestra Bc. Eva Jalůvková u nové postele na oddělení ORL.

Článek

Celkem šest kusů nových lůžek je umístěno na gynekologickém oddělení, dalších 22 lůžek na obou chirurgických odděleních, čtyři lůžka jsou na porodním oddělení a po 11 kusech lůžek na ORL, ortopedickém a urologickém oddělení.

„Nejde o první pořízení lůžek v posledních letech, ale větší sérii nákupu v rámci plánované obnovy lůžkového fondu. Plánujeme postupně nahrazovat starší postele novými, kvalitnějšími a pohodlnými v celé nemocnici,“ uvedla manažerka ošetřovatelské péče novojičínské nemocnice Mgr. Petra Czyžová.

Kvalitní lůžka jsou základem zvyšování kvality poskytované péče. „Lůžka jsou vhodná také pro pacienty s vyšší hmotností nad 200 kilogramů i pro lidi s vyšší postavou. Lůžka mají navíc dvoudílné sklopné plastové postranice pro snadnou manipulaci s pacientem. Díky ovladači si může každý pacient sám polohovat jednotlivé díly ložné plochy a také nastavit výšku lůžka,“ sdělila Mgr. Czyžová s tím, že celková investice přesáhla 2,5 milionu korun.

Důležitá je i kvalita matrací, které pacientům mohou zpříjemnit pobyt na lůžku. Díky speciálním zdravotním matracím s antidekubitním jádrem se sníží riziko vzniku dekubitu (proleženin), což jsou různě rozsáhlé rány vznikající především u dlouhodobě ležících pacientů.

Nemocnice Nový Jičín je ve svém regionu jedinou nemocnicí s komplexní strukturou poskytované zdravotní péče. Součástí nemocnice je i nadregionální špičkové Komplexní onkologické centrum Nový Jičín. Od ledna 2006 je Komplexní onkologické centrum součástí sítě třinácti onkologických pracovišť v celé České republice, která splňují náročné požadavky dané Českou onkologickou společností.

Reklama

Výběr článků

Načítám