Hlavní obsah

„Nej“ herci jsou Marta Bačíková a Marek Příkazký, inscenací sezony je Saturnin

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svoboda má mnoho tváři a podob, připomenuli v sobotu 14. září na slavnostním Galavečeru zlínští divadelníci a zároveň zahájili 74. sezonu s podtitulem SVO30DNÁ. Galavečer nabídl program nabitý písněmi a komickými skeči, ve kterém účinkovali herci Městského divadla Zlín.

Foto: Zdeněk Němec
Článek

V průběhu galavečera byly vyhlášeny také výsledky divácké ankety Aplaus 2019.

Nejoblíbenějšími herci se stali Marta Bačíková a prvenství z minulých dvou let obhájil Marek Příkazký, který je s největším počtem hlasů i absolutním vítězem ankety.

Nejlepší inscenací minulé sezony se stala adaptace humoristického románu Zdeňka Jirotky Saturnin v režii Jana Bártka. Původně byla na repertoáru v komorní Dílně, od nové sezóny ji divadlo převádí na Velký sál.

Celkové pořadí:

Herečky:

1. Marta Bačíková

2. Marie Vančurová

3. Lucie Rybnikářová

Herci:

1. Marek Příkazký

2. Matěj Štrunc

3. Rostislav Marek

Inscenace:

1. Saturnin

2. Mikve

3. Upokojenkyně

Aplaus - Cenu ředitele letos z rukou Petra Michálka převzala dramaturgyně Jana Kafková. „Nevím, jestli to bylo tím, že původně vystudovala herectví, ale její dramaturgie vždy myslela především na diváka, aniž by přitom jakkoli ztrácela originalitu, snahu hledat, vydávat se na rozcestí. Jana je dramaturg, který prostě nemyslí hlavně na sebe sama, na své osobní ambice. Měl jsem možnost to poznat na vlastní kůži, když jsem coby student pátého ročníku nastupoval v tomto divadle na pozici dramaturga právě po jejím boku. Jana byla fantastický průvodce a přítel. Jsem šťastný, že tomu tak je dodnes,“ řekl ředitel Petr Michálek.

Anketu Aplaus MDZ vyhlásilo už podvacáté. O „nej“ herečce a herci mohli diváci rozhodovat do konce prázdnin. Cenu Aplaus za nejlepší inscenaci sezony získal titul, který dosáhl nejlepšího výsledku v celosezonním hlasování diváků ve foyer bezprostředně po každém představení.

Reklama

Výběr článků

Načítám