Hlavní obsah

Násilníky ze squatu policisté rychle dopadli

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na strážce pořádku se občas snáší kritika, že když je jich zapotřebí, tak nejsou k dosažení. Opak se ukázal v úterý, kdy v Praze zasahovali městští i státní policisté v součinnosti.

Foto: MP Praha

ilustrační foto

Článek

"V půl dvanácté večer projížděla autohlídka strážníků Hlídkového útvaru Městské policie hl. m. Prahy Sokolovskou ulicí, když ji u tramvajové stanice Urxova zastavila žena. Hlídce sdělila, že pracuje jako obsluha v nedaleké herně, kam přišel zraněný muž a dožadoval se pomoci s tím, že ho napadli dva další muži," informoval tiskový mluvčí MP Praha Jan Čihák. 

Žena na místo přivolala záchrannou službu. Strážníci muži poskytli první pomoc a vyčkali s ním do příjezdu záchranářů. Muž strážníkům udal popis dvou podezřelých mužů, kteří ho měli napadnout.

"Hlídka přivolala Policii ČR, která si záležitost převzala. Zraněný muž policistům upřesnil, kde k napadení mělo dojít. Vzhledem k tomu, že se jednalo o nedaleký squat, hlídka policie požádala strážníky o součinnost při pátrání po podezřelých mužích. V objektu se následně strážníkům a policistům podařilo zajistit muže odpovídající popisu," dodal mluvčí.

Případ je dál v šetření Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám