Hlavní obsah

Nahrávku opery Antonína Dvořáka Armida na CD pokřtili v ostravském divadle

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní divadlo moravskoslezské společně s Českým rozhlasem iniciovalo vydání 3CD s live záznamem poslední opery Antonína Dvořáka Armida. CD vzniklo díky podpoře statutárního města Ostrava, Moravskoslezského kraje, Ministerstva kultury ČR a agentury Dilia.

Foto: Josef Zajíc

Křest CD opery ARMIDA v Divadle Antonmína Dvořáka 3.3.2015 Daniel Jäger, dramatur opery.

Článek

V krásném prostředí foyer prvního balkónu Divadla Antonína Dvořáka (DAD) v Ostravě proběhl v úterý 3. března v 17 hodin křest nahrávky 3CD poslední opery hudebního skladatele Antonína Dvořáka Armida (premiéra 25. března 1904).

Dramaturg opery NDM Daniel Jäger při slavnostním křtu CD představil hosty - Danu Burešovou (Armida), Tomáše Černého (Rinald), Ulfa Paulse (Ismen) a dirigenta Roberta Jindru. Na vydání CD se podíleli i další umělci.

„Záznam představení je po umělecké stránce velice zdařilý, s některými opravdu pozoruhodnými výkony. Ostravská opera tím prokazuje dílu, jeho autorovi i naší kultuře mimořádnou službu,” uvedla po pořízení nahrávky hudební redaktorka Českého rozhlasu a členka Hudební skupiny Euroradia Dagmar Henžlíková.

„Věříme, že nahrávka vstoupí do historie nahrávek oper Antonína Dvořáka v českém a světovém kontextu a bude tak důstojnou připomínkou 110. výročí úmrtí Antonína Dvořáka (zemřel 1. května 1904),” dodala koordinátorka mimořádných projektů NDM Martina Klézlová.

Audiozáznam byl pořízen z představení 8. listopadu 2012 v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě. Hudební režie: František Mixa, mistr zvuku: Lubomír Výrek. Nastudováno v českém originále. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám