Hlavní obsah

Na Zlínsku zemřeli v pátek na silnicích dva lidé

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě úmrtí si za pátek zapíší do statistiky dopravní policisté Zlínského kraje. Ve Strání na Uherskohradišťsku srazilo osobní auto chodce, u Luhačovic zahynul po nárazu do stromu mladý řidič osobního auta.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa nehody u Luhačovic.

Článek

Odpoledne krátce po čtvrt na šest v obci Strání devětasedmdesátiletý muž, který kráčel po chodníku, náhle vstoupil do vozovky před právě projíždějící automobil značky Škoda Felicia.

„Pětapadesátiletý řidič již nedokázal střetu zabránit. „Chodec utrpěl vážná zranění, kterým při převozu do nemocnice podlehl. Přesné okolnosti nehody vyšetřují uherskohradišťští dopravní policisté společně s kriminalisty. Alkohol u řidiče jsme vyloučili dechovou zkouškou,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Další tragická nehoda, při níž přišel o život mladý člověk, se stala krátce po dvacáté hodině u Luhačovic.

„Dvaadvacetiletý řidič osobního automobilu značky Seat Leon při jízdě do Biskupic na Zlínsku dostal na mokré vozovce smyk, přejel do protisměru a vyjel mimo cestu do příkopu, kde narazil do stromu. K nehodě krátce po oznámení dorazila jako první luhačovická policejní hlídka. Policisté ihned začali zraněnému poskytovat první pomoc. Použili také defibrilátor, který je součástí vybavení jejich služebního vozidla. Mladého muže oživovali až do příjezdu záchranářů. Lékař bohužel konstatoval smrt,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Nehodu i nadále řeší zlínští dopravní policisté a kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám