Hlavní obsah

Na zámku v Hořovicích bude zakleté paní svítit Svatomartinské světýlko

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Putování za sv. Martinem zámeckým parkem v Hořovicích v letošním roce obohatí možnost navštívit zámek v doprovodu záhadné zakleté paní.

Foto: Libor Knížek

Zámek vypadá v noci úplně jinak

Článek

Jestli letos sv. Martin přijede na bílém koni, zatím ještě nevíme, ale 11. listopadu na hořovickém zámku jistě nebude sám. Koná se zde další ročník populárních Svatomartinských světýlek.

Dobrodružná pouť romantickým zámeckým parkem loni přilákala několik stovek dětí s rodiči ze širokého okolí. Odměnou jim byl nejen krásný zážitek, ale i sladké potěšení v podobě Svatomartinských rohlíčků.

Domeček Hořovice, který je autorem a organizátorem této akce, spojil v letošním roce síly se správou hořovického zámku a výsledek je nejen nová trasa průvodu, ale i další možnost pro děti, jak si zpříjemnit tento večer. Zámek pro ně připravil podvečerní divadelní prohlídky s vědomostní soutěží O zakleté paní, které se setkaly při prvním uvedení v září letošního roku s velkým ohlasem.

Děti si v doprovodu rodičů prohlédnou, za účasti pohádkové bytosti, nejkrásnější prostory zámku a prostřednictvím vědomostní soutěže, se pokusí o její vysvobození. Nápomocni jim budou kouzelní lvíčci, kteří jistě překazí úklady zlého čaroděje, který vám bude vysvobozování co možná nejvíce znepříjemňovat. Pro návštěvníky je připraveno nejen občerstvení, ale i příjemná sleva na vstupném na pohádkovou prohlídku pro návštěvníky obou akcí.

Svatomartinská světýlka začínají na hořovickém zámku v 17.00 hodin. Prohlídky se zakletou paní můžete absolvovat v 17.00, 18.00 a 19.00 hodin.

Srdečně zveme také na ostatní podzimní a zimní akce na zámku, nejen na tradiční adventní prohlídky, v letošním roce rozšířené o jejich večerní divadelní podobu, ale také na vánoční koncerty do zámku, kostela v Praskolesích a Mrtníku. V neposlední řadě také na historicky první svatební dny na zámku v Hořovicích konané 19. a 20. listopadu 2011.

Pro očekávaný velký zájem doporučujeme rezervaci prohlídek na tel. čísle 311 512 479, nebo e-mailem: horovice@stc.npu.cz

Veškeré informace naleznete na oficiálních stránkách zámku www.zamek-horovice.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám