Hlavní obsah

Na zámku Mníšku jsou únorové soboty věnovány dětem, královně Else a zábavným prohlídkám

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únorové soboty patří na zámku v Mníšku pod Brdy rodinám s malými dětmi. Ve sklepení zámku je pro ně připravena zábavná prohlídka s Olafem a královnou Elsou. Čeká je hádání, hledání a mnoho pohádkových postav. Přístupné jsou ovšem i klasické prohlídky zámeckých komnat na dvou okruzích.

Zámek v Mníšku ukrývá i zajímavé podzemí.

Článek

V sobotu 1., 8., 15. a 22. února jsou na programu zámeckých prohlídek v Mníšku také kostýmované prohlídky, kde zažijí zábavu nejen menší, ale určitě i větší návštěvníci. Prohlídka s Elsou a Olafem je po dřevěném vřetenovém schodišti zavede do zajímavých prostor sklepů, které jsou částečně i vysekané do skály. Kdysi byly využívány jako skladovací prostory, odkud se poklopem ve stropu dokonce potraviny podávaly přímo do zámecké kuchyně.

Dnes jsou ve sklepení zabydlené pohádkové postavy v životní velikosti. Děti tu potkají princeznu, víly, čarodějnici nebo čerta. Pomohou najít ztracené jablíčko, dudlík i schovaného Olafa, uhodnou hádanku, kterou pro ně ukrývá kocourek Modroočko, a osvobodí odfouknuté léto.

Ledová královna Elsa je pak ještě za odměnu zavede mezi osmdesát malých princezen a princů, na kterých se děti podívají, jak by chodily oblečené, kdyby bydlely na zámku či na hradě. Vyberou si holčičky zlatočerné šaty gotické, renesanční šaty s krajkovým límcem nebo objemné šaty z baroka? A co kluci, líbilo by se jim chodit jako růžový kavalír?

O víkendech zámek otevírá také klasické prohlídky na okruhu s reprezentačními nebo soukromými pokoji i vyhlídku ve věži. Pro děti jsou v sobotu k dispozici také výtvarné dílny. Na dětské prohlídky je nutná rezervace.

Reklama

Výběr článků

Načítám