Hlavní obsah

Na Dny evropského dědictví se připravují i v Poličce

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francie, Itálie nebo Irsko již od roku 1984 každým rokem slaví tento svátek, jehož cílem je posílení historického povědomí, chránění památek a národního kulturního dědictví. Od roku 1991 jej slaví i Česká republika.

Foto: Alena Zavoralová
Článek

Dny evropského dědictví (European Heritage Days; EHD) jsou společná aktivita Rady Evropy a Evropské komise. Každoročně se koná v září a to v mnoha městech a obcích po celé Evropě – zemích, které přistoupily k Evropské kulturní konvenci.

A jaké jsou další cíle EHD? Je to zlepšení informovanosti o jiných kulturách a ochrana kulturního dědictví v nejširším slova smyslu. Respektování všech kultur bez ohledu na jejich rozšíření a přijímání kulturního dědictví jako prostředek v boji proti nesnášenlivosti a netoleranci, podporování otevřenějšího postoje vůči ostatním potíráním rasismu, xenofobie atd. Zároveň se snaží chránit kulturní památky, které jsou neustále ohroženy.

Využijte svátku všech památek – Dnů evropského dědictví k návštěvě toho, co nabízí město Polička. V letošním roce byly vyhlášeny dny EHD v termínu 7. - 15. září.

Městské muzeum a galerie Polička ve dnech 7. a 8. září nabízí prohlídku Gotického opevnění města zdarma. A ve dnech 14. a 15. září nabízí vstup do Barokní radnice zdarma a do poličského muzea s 50procentní slevou na vstupném. Dveře poličského muzea jsou pro vás otevřeny od 9.00 do 16.00 hodin.

Další informace na www.cbmpolicka.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám