Hlavní obsah

Muž polil hořlavinou dům přítelkyně a vůz jejího syna, hrozí mu vězení

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Roční vězení hrozí pětačtyřicetiletému cizinci, který koncem října telefonicky vyhrožoval své bývalé přítelkyni a poté v obci nedaleko Vizovic na Zlínsku polil hořlavou látkou její dům a vozidlo jejího syna.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Muž záhy poté, co v afektu vyhrožoval své bývalé osmačtyřicetileté přítelkyni a hořlavinou polil parapety oken jejího domu, v němž společně žili devět let, dům opustil a odjel svým autem do sousedního státu, kde má trvalé bydliště,“ informovala dnes mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Po cestě si koupil tvrdý alkohol, který vypil a pokračoval dál. Záhy ho při řízení vozidla v sousedním státě zastavili policisté. Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,3 promile alkoholu. Policisté muže zadrželi a na základě žádosti zlínských kolegů, kteří už v tu dobu po něm pátrali, k danému případu vyslechli.

„Muž se přiznal, že polil parapety domu i vozidlo hořlavinou, kterou používal v dílně. Jednal prý v afektu, protože se ke své bývalé přítelkyni chtěl vrátit a ona ho odmítala. Škodu ve výši deset tisíc korun, kterou způsobil na rodinném domě a na vozidle, slíbil uhradit. O jeho trestu rozhodne soud,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů nebezpečné vyhrožování a poškození cizí věci. V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na jeden rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám