Hlavní obsah

Multimediální projekt Erutuf ukáže cestu do lepší budoucnosti

Novinky, Jana Kalinová

Producent Pavel Ridoško aka RIDO s vizuálním umělcem Filipem Hodasem se rozhodli překročit limity taneční hudby. Ve společném projektu s názvem ERUTUF spojují elektronickou a filmovou hudbu s osobitým příběhem a 3D animací. Právě proto pro premiéru 24. ledna vybrali netradičně pražské divadlo Archa.

Foto: Jana Kalinová

ERUTUF

Článek

ERUTUF je hudební projekt doplněný o 3D animace, které jsou propojeny s originálním a společensky rezonujícím příběhem. Rido v něm organicky kombinuje taneční hudbu s filmovou výpravností. Překračuje tak hranici standardního koncertu i párty a přichází s unikátním pojetím storytellingu.

„Mě vždycky filmy ke skládání hudby inspirovaly a bavilo mě, když skladba měla příběh. Proto mě napadla i tato myšlenka. Proč se limitovat formou taneční hudby, která je určená jen na party. My se rozhodli jít cestou, abychom tou hudbou mohli vyprávět příběh, a to od začátku do konce,“ uvedl k nápadu Rido.

O vizuální složku se postaral Filip Hodas, který díky svému citu pro realističnost 3D grafiky vdechuje projektu další rozměr.

Projekt nese podtitul Journey to your future self a autoři v něm otevírají téma osobní seberealizace a cesty, která k ní vede. „Příběh je o hrdince, která aby našla správný směr svého života, vystoupí z komfortní zóny, jde do neznáma a musí čelit různým nástrahám, aby mohla naplnit svůj potenciál,“ odhaluje pozadí Rido a dodává: „Ten příběh rezonuje i s našimi vlastními. Existuje spousta talentovaných lidí, kteří se ale bojí udělat rozhodnutí do něčeho se pustit.

ERUTUF vychází pod labelem RIDO music, který sám producent založil v září 2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám