Hlavní obsah

Mnichovský Frühlingsfest nabízí 17 dnů plných zábavy

Novinky, Ivana Kvasnicová

Frühlingsfest začal v Mnichově v pátek 20. dubna a potrvá do 6. května. Po celou dobu trvání se uskuteční hudební program ve speciálně postavených domech a na Theresienwiese. V nabídce jsou ale i další atrakce.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

V pátek 20. dubna od 14.30 hodin byl oficiálně již po 48. zahájen mnichovský Frühlingsfest. Slavnostní průvod prošel městem až k Theresienwiese, na které jsou všechny známé slavnosti pořádané. Zde již byly připraveny zábavní atrakce, občerstvení i zařízené stálé domy Bayerland a Hippodrom, v nichž účastníci průvodu i přihlížející pokračovali v zábavě až do noci.

Celou cestu hrála kapela Reisbacher Musikanten pod vedením Johana Grassla, v průvodu se představila celá řada krojů a také vyzdobené vozy pivovarů, které táhli urostlí valaši.

Celá řada atrakcí, které zde byly připraveny, uvítala za několik minut první zájemce. Pro děti byly přichystány kolotoče, povozit se mohly ve vláčku či letadle či na koníčcích. Také o autíčka byl mezi kluky a holkami velký zájem, zde si mohou vyzkoušet řízení, zatím alespoň pod dohledem. Také pro dospělé je tu řada atrakcí, včetně adrenalinových.

Stánky s občerstvením nabízejí typické německé pokrmy, mezi které patří klobásy, grilované vepřové koleno, grilované kuře na mnoho způsobů, nebo také sladkosti, turecký med s mandlemi i oříšky, mandle v cukru i čokoládě a také velmi dobré čerstvé ovoce polévané v bílé, sladké i hořké čokoládě.

Reklama

Výběr článků

Načítám