Hlavní obsah

Mistr světa René Novotný: Muzikály na ledě jsou to nejhezčí, co bruslení může ukázat

Novinky, Adéla Majerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem srpna odjeli představitelé dvou trpaslíků Štístka a Stydlína z muzikálu Sněhurka na ledě do Brna za legendárním trojnásobným mistrem světa René Novotným. Pod jeho vedením nacvičovali figury z jízdy sportovních dvojic. Současný starosta městské části Brno-Židenice se tak opět vrátil na led.

Foto: Adéla Majerová

Zprava: René Novotný, choreografka Miroslava Hájková, Jakub Kršňák (Stydlín), Laura Raszyková (Štístko) a trenér Czeslaw Sciskala

Článek

Jste rád, že se můžete podílet na muzikálu Sněhurka na ledě?

Kdo by nebyl? Když se dívám na perspektivní pár, který v něm bude bruslit. Jednak si troufám říct, že muzikály na ledě jsou to nejhezčí, co bruslení může ukázat, a na druhou stranu je to příběh, který všichni známe. 

Jaké to je, znovu se vrátit na led?

Krásné. U mě se dá těžko předpokládat, že bych jiný obor miloval víc, než krasobruslení. Být znovu na ledě, být u muzikálu, být u něčeho, co jsem dělal v podstatě celý život, je mou oddychovou stránkou. Mám obrovskou radost, že jsem se mohl od své nynější práce zase dostat do prostředí, které jsem měl vždycky rád a budu se těšit, až se budu moci na Sněhurku podívat.

Má podle vás muzikál Sněhurka na ledě potenciál?

Určitě má. Jednak je to známé téma. Obsazení je skvělé, je fantastický tým a troufám si říci, že i co se týče choreografické práce paní Miroslavy Hájkové ukáže muzikál divákům krásu krasobruslení v pohádkové podobě. Věřím, že zaplní haly v České republice.

V právě připravovaném muzikálu Sněhurka zažije Česká republika poprvé unikátní spojení ledové show a živé hudby. V hlavní mužské roli této pohádky se představí krasobruslař Tomáš Verner, vítěz Mistrovství Evropy 2008 a několikanásobný mistr republiky. Premiérově se příběh odehraje 5. října 2018 v Třinci a následovat bude tour po jedenácti největších městech České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám