Hlavní obsah

Městský úřad Klatovy obnovuje na všech svých pracovištích úřední hodiny

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Od pondělí 20. dubna budou všechna pracoviště Městského úřadu Klatovy k dispozici v běžných úředních hodinách tak, jak tomu bylo před vyhlášením nouzového stavu při dodržení přísných hygienických pravidel. V Klatovech také probíhá každodenní desinfekce veřejných prostor a opět se mohou konat svatby.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Na snímku klatovské náměstí, v budově radnice sídlí Městský úřad Klatovy

Článek

Od pondělí 20. dubna obnovují orgány veřejné moci České republiky svoje činnosti v původním rozsahu úředních hodin, a to za současného dodržování zvýšených hygienických pravidel stanovených vládou.

Úřední hodiny se na Městském úřadu Klatovy od pondělí vrátí do režimu před vyhlášením nouzového stavu v České republice tak, aby veřejnost mohla využít služeb úřadu k zajištění úředních záležitostí. Omezené úřední hodiny platily na MěÚ Klatovy od 16. března do 17. dubna.

Stále platí, že občané by v této době měli zvážit důvod jejich návštěvy a pokud je to možné, preferovat e-mailový, telefonický nebo písemný kontakt před osobním. K osobní návštěvě Městský úřad doporučuje občanům se objednat. Při osobním kontaktu je nutné dodržovat odstup mezi osobami alespoň 2 metry.

Ve vstupech do budov úřadů jsou k dispozici dávkovače dezinfekce, a informace o nezbytnosti dezinfekce rukou při vstupu do budovy. Na přepážkách jsou nainstalovány bariéry mezi úředníkem a klientem. Do budov úřadů není možné vstoupit bez ochranných prostředků dýchacích cest, jako jsou roušky, respirátory, ústenky, šály a podobně.

V rámci provádění zvýšených hygienických opatření budou pravidelně dezinfikované exponované plochy, kliky, tlačítka výtahů, zábradlí a další místa, kterých se běžně dotýkají ruce.

Každodenní desinfekce veřejných prostor

Od čtvrtka 16. dubna probíhá v Klatovech každodenní desinfekce veřejných prostor, zejména městského mobiliáře (lavičky), parků, zastávek MHD, přístřešků na cyklostezkách, bankomatů, tlačítek na semaforech apod.

Na této desinfekci se podílí Technické služby města Klatov a dobrovolní hasiči. Desinfekce je prováděna přípravky na bázi chloru (ředěné Savo) a lihu. Lidé proto musí dávat pozor na čerstvě vydesinfikované lavičky, jinak hrozí nebezpečí znečištění oděvu.

Na klatovské radnici se opět mohou konat svatby 

Od 20. dubna je na klatovské radnici možno opět konat svatby, a to při dodržení následujících opatření:

* Účast na svatbě je umožněna pouze oddávajícímu, matrikáři, snoubencům, svědkům, dále pak maximálně dalším 4 osobám. Obřadu se nemohou účastnit jiné osoby ze strany orgánu veřejné moci než oddávající a matrikář (tedy např. různé asistentky zajišťující organizaci obřadu, hudebník zajišťovaný obcí atp.).

* Osoby účastnící se obřadu jsou (s výjimkou snoubenců během konání obřadu) povinny nosit ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), dodržují odstupy nejméně 2 metry od jiných osob s výjimkou členů domácnosti a snoubenců.

Kompletní přehled všech doporučení pro konání svateb je k dispozici na webu ministerstva vnitra.

(Zdroj: MěÚ Klatovy)

Reklama

Výběr článků

Načítám