Hlavní obsah

Město na kole má v plánu pobavit, ale i pomáhat

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 13. a 14. dubna se v Praze na náplavce mezi Palackého a železničním mostem opět pořádá akce Město na kole.

Foto: Jiří Cysař

Náplavka s koly

Článek

Program akce pamatuje na rodiče s dětmi, závodníky, cyklistické nadšence, turisty i ty, kdo si chtějí o víkendu odpočinout u Vltavy. Na samém počátku cyklistické sezóny najdete na trase populární pražské cyklostezky přehlídku prodejců kol, koloběžek a veškerého cyklistického příslušenství včetně módy i servisu.

Město na kole nabídne prezentaci populárních cyklistických regionů a destinací a představí i méně tradiční formy cyklistického sportu. Návštěvníci si mimo novinek pro silniční, horskou, městskou i elektro-cyklistiku prohlédnou a vyzkouší třeba kola na vodu, kola na sníh či kola na terénní kolovou. Českou premiéru tu zažije nejdražší a nejrychlejší elektrokolo světa.

Město na kole zahrnuje i charitativní projekty. Návštěvníci mohou „šlapat pro dobrou věc“ s projektem Oranžové kolo Nadace ČEZ. Pomáháme také lidem z chudých zemí Afriky. Své staré kolo mohou návštěvníci se slevou vyměnit za nové a zároveň tak pomoci lidem, kterým starší modely poslouží díky obecně prospěšné společnosti Kola pro Afriku.

Vstup je zdarma a akce začíná v sobotu 13. dubna v 10.00 a v neděli 14. dubna od 13.00 - oba dny Město na kole potrvá do 18.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám