Hlavní obsah

Malí i velcí soutěžící se utkají v tanci i aerobiku

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den plný pohybu a zábavy se uskuteční ve čtvrtek 19. dubna v pražské Aréně Sparta Praha. Diváci se tady v tento den mohou těšit na skvělé výkony hned ve dvou oblíbených celorepublikových soutěžích – Česko se hýbe ve školách a Českomoravský pohár.

Foto: Petra Menclová pro FISAF.cz - www.petramenclova.cz

Malí i velcí závodníci se utkají v tanci i aerobiku

Článek

Už šestý ročník celorepublikové soutěže týmových skladeb Česko se hýbe ve školách je letos výjimečný počtem účastníků i nejrůznějších subjektů, které se do ní zapojily.

Populární projekt iniciativy Česko se hýbe chce motivovat českou populaci k pravidelnému pohybu a zdravějším stravovacím návykům. Začínají u těch nejmenších, ale organizátorům se daří zapojovat do projektu zábavnou formou i teenagery a vedle pohybově nadaných dětí také ty méně nadané, stejně jako třeba handicapované.

„Soutěž je určena pro mateřské, základní a střední školy, školní kluby a školní volnočasové kroužky, které mohou formou pohybu a tance motivovat děti a mládež v různých věkových kategoriích (od 5 do 18 let) k fyzickému pohybu a ukázat jim, že aktivní trávení volného času je zábavou,” říká hlavní manažerka soutěže Jitka Literová.

Velké celorepublikové finále se uskuteční 31. května a 1. června rovněž v pražské hale Arena Sparta Praha na Podvinném Mlýně. Skvělou atmosféru sem ovšem můžete přijít nasát už ve čtvrtek 19. dubna, kdy se tady koná čtvrté z celkem sedmi postupových kol, která probíhají každoročně od ledna do poloviny května po celé ČR. Organizátoři očekávají, že na 900 závodníků se v tento den předvede ve více než 50 skladbách.

„Postupového pražského kola se účastní děti nejen z Prahy, ale i z celé republiky. Do hlavního města na tradiční dubnové závody jezdí navíc velmi rády. Již nyní jsou přihlášeny týmy Gymnázia Jana Keplera, DDM Stodůlky, Zumba Kids Černošice, sportovního klubu KK aerobik a mnohé další. Z ostatních částí republiky sem míří děti z Teplic, Ústí nad Labem, Poděbrad, Jindřichova Hradce, Pardubic či z Nového Města nad Metují. Ve třech soutěžních kategoriích – aerobik, tanec a gymnastika – se předvedou závodníci velkého věkového rozmezí, od dětí z mateřských škol až po studenty středních či vysokých škol,” uvedla Jitka Literová.

Ve stejný den, 19. dubna, se v hale Arena Sparta Praha na Podvinném Mlýně koná také soutěž Českomoravský pohár. Ta je určena začínajícím závodníkům, kteří se zatím pod Českým svazem aerobiku a fitness FISAF.cz nezúčastnili žádných výkonnostních soutěží. Utkají se ve fitness týmech či týmech sportovního aerobiku a diváci se opět mohou těšit na zajímavou podívanou, protože vystoupí děti v kategorii 7letých až po dospělou kategorii 17 a více let.

Akce se uskuteční za finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám