Hlavní obsah

Krnovská školní hřiště může využívat také veřejnost

Novinky, Tomáš Gaudek

Volejbal, basketbal, nohejbal, fotbal či třeba florbal si mohou zájemci od prázdnin zahrát na novém hřišti, které vzniklo u Základní školy Dvořákův okruh.

Foto: Tomáš Gaudek
Článek

„Hřiště bude moci veřejnost využívat od 1. července denně, a to vždy od 10.00 do 20.00 hodin, po prázdninách pak od 15.00 do 19.00 hodin. Na jeho provoz bude dohlížet správce, u něhož bude možné si zapůjčit například sítě a míče na různé sporty,“ informovala ředitelka školy Nikola Krusberská s tím, že využití hřiště bude bezplatné.

Pokud si však budou chtít jednotlivci či organizované skupiny hrací plochu zarezervovat, mohou tak učinit předem u správce či ekonomky školy, a to za cenu 100 korun na hodinu. Zároveň ovšem platí, že děti a mládež mají přednost před dospělými osobami.

Návštěvní řád, včetně kontaktů, najdou zájemci na stránkách školy (www.zs1krnov.cz) a také na informační tabuli nacházející se přímo u hřiště. Obdobné tabule budou nově umístěny také u ZŠ Žižkova (www.zs4krnov.cz) a ZŠ Janáčkovo náměstí (www.zsjnkrnov.cz), jejichž venkovní sportoviště se rovněž přes prázdniny otevřou veřejnosti. Ani zde nechybí hřiště pro míčové sporty, atletické dráhy nebo doskočiště pro skok daleký.

„Podmínky i provozní doba jsou u nás stejné, jako na Dvořákově okruhu, navíc však můžeme zájemcům nabídnout workoutové hřiště a možnost si zahrát beach volejbal a stolní tenis. Správce má rovněž k dispozici metr a stopky, v případě zájmu může pomoci s organizací hry,“ doplnil informace ředitel školy ZŠ Janáčkovo náměstí Karel Handlíř.

Jeho kolegyně ze ZŠ Žižkova Monika Ondrová dodala: „U nás sportovní veřejnost může využít i hřiště pro in-line hokej a k dispozici je také badminton. Přes prázdniny máme otevřeno od 9.00 do 19.00 hodin a zájemci si mohou hrací plochu rezervovat u správce či ekonomky školy, dospělí zaplatí 80 korun za hodinu a hřiště i v případě celé skupiny.“

Se začátkem školního roku se také na těchto hřištích změní provozní doba pro veřejnost, k dispozici jí budou přes týden jen v odpoledních hodinách, o víkendech po celý den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám