Hlavní obsah

Kladenské základní a mateřské školy už ví, kolik dětí se vrátí

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mateřské a základní školy v Kladně, stejně jako všechny v České republice, od 25. května umožní osobní účast dětí ve školách.

Foto: Magistrát města Kladna

Ilustrační foto

Článek

Šedesát procent žáků devátých tříd se vrátilo do lavic již v pondělí 11. května, podle předběžného dotazníku se zpátky do školy chystá třicet procent žáků prvního stupně a čtyřicet procent dětí do mateřských škol.

„Aby se jednotlivé školy mohly co nejdříve připravit na zahájení provozu, rozeslaly rodičům krátký dotazník, který zjistil předběžný zájem o návrat dětí do škol. Dnes tedy víme, že na první stupeň základních škol se chystá jen třicet procent žáků. V pondělí 11. května se v rámci přípravy na přijímací zkoušky do lavic vrátilo šedesát procent žáků devátých tříd, do školek se podle předběžného sdělení rodičů vrátí čtyřicet procent dětí,“ řekl primátor Dan Jiránek.

„Počet žáků bude totiž klíčový pro přípravu učeben, zajištění stravy a volnočasových aktivit, na které se jednotlivá školní zařízení musí připravit," dodal primátor.

V souladu s harmonogramem uvolňování vládních opatření v oblasti školství bude od pondělí 25. května umožněna osobní přítomnost žáků prvních stupňů základních škol na organizovaných a zájmových aktivitách formou školních skupin. Účast žáků však nebude povinná. V rámci ochrany rizikových skupin pedagogických i nepedagogických pracovníků, ale stejně tak žáků a jejich rodinných příslušníků, bude i nadále pokračovat distanční výuka.

„Zjistit předběžný zájem o návrat do lavic je pro školy velmi důležité, dnes již víme, že jedna základní škola nemá žádné zájemce, rodičům vyhovuje distanční forma vzdělávání. Průměrný počet žáků ve skupinách prvních až pátých ročníků základních škol je 12, stejně tak i v mateřských školách. Mateřské školy se 25. května otevřou všechny a zajistí dětem teplou stravu," informoval primátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám