Hlavní obsah

Karlovarský kraj znovu udělí příspěvky pro firmy na inovace

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj i letos podpoří inovativní přístup regionálních firem k rozvoji výroby a podnikání. Rozdělí příspěvky na inovace, které vyplácí z krajského rozpočtu.

Článek

Ve veřejné soutěži uspělo celkem 12 firem, jež chtějí spolupracovat na výzkumu a inovacích s vysokými školami nebo vědeckými institucemi z celé ČR. Zájem o inovační vouchery se každoročně zvyšuje.

„Celkem v tomto roce mezi žadatele rozdělíme přibližně 1 951 000 korun. Tyto příspěvky jsou nástrojem, díky němuž kraj může podpořit rozvoj místních firem. Regionální podnikatelé tak mohou zmodernizovat výrobu s využitím vysoce kvalitních znalostí, které pro ně v našem regionu nejsou dostupné a jejichž získání se neobejde bez spolupráce s výzkumnými a vědeckými pracovišti,” vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Martin Havel s tím, že udělení příspěvků musí schválit krajské zastupitelstvo. Každý žadatel může získat příspěvek až do výše 170 tisíc korun.

Mezi oslovenými poskytovateli znalostí jasně vede Západočeská univerzita v Plzni – téměř třetina finančních příspěvků byla přidělena v uplynulém období na spolupráci s některou z jejích fakult, ať už šlo o fakultu ekonomickou, strojní nebo fakultu aplikovaných věd. 

Oborové zaměření firem, které vouchery získaly, je různorodé  - od tradičních strojařských firem a výrobce hudebních nástrojů přes oblast služeb až po zpracovatele odpadů.

Reklama

Výběr článků

Načítám